Bir dizi programlar için Trabzon’a gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou ve beraberindeki AB’ye bağlı 18 ülkenin misyon şefi yardımcılarından oluşan heyet TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü tarafından hibe desteği verilen İskalita Otel ( Ayşe Kaya) ve Kahvaltı Dünyası ( Hüseyin Tüysüz) projelerini ziyaret ettiler.

    Burada işletme sahipleri Ayşe KAYA ve Hüseyin Tüysüz’den tesisleri hakkında bilgi aldılar. 

    TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu heyete yaptığı bilgilendirmede “ IPARD I ve IPARD II programları ile toplamda 253 proje ile sözleşme imzaladık. Sözleşme imzaladığımız projelerin; 

Toplam Yatırım Tutarı: 477 Milyon TL

Hibe Tutarı: 228,8 Milyon TL

Toplam Hibe ( %18 KDV Muafiyeti + Hibe Tutarı ) : 314,66 Milyon TL

    Yapımı tamamlanarak ödemesi gerçekleştirilen 72 projemiz ve devam eden 44 projemiz olmak üzere toplam 116 adet Kırsal Turizm projesi ile TKDK’nın faaliyette bulunduğu 42 il içerisinde Türkiye 1.siyiz. Tüm projelerimizin tamamlanmasıyla Trabzon’a yaklaşık 264 Milyonluk turizm yatırımı kazandırmış olacağız.

    Sözleşme imzalanan 253 projenin 109 adeti kadın girişimcilere aittir. Bütün tedbirlerimizde kadınlara ve genç girişimcilere pozitif ayrımcılık sağlamaktayız. 

    Tamamlanan işletmelerimizde 2005 kişi istihdam edilmiş olup tüm yatırımlarımız tamamlandığında istihdam sayısı yaklaşık 2420 kişi olacaktır.” dedi.

    AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou ise; iki günlük Trabzon ziyaretlerinde Trabzon’un tarihine ve doğasına hayran kaldıklarını AB fonlarıyla desteklenen bu tür işletmeleri ziyaret ettikleri illerde özellikle gezdiklerini bugün ziyaret etmiş oldukları işletmeleri de çok beğendiklerini AB destek fonlarının etkin bir şekilde kullandırıldığını görmekten mutluluk duyduklarını belirterek Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun yürüttüğü başarılı çalışma için Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu nezdinde tüm TKDK çalışanlarına teşekkür ettiğini belirtti.

97374CA8-C2D4-49BE-A89C-09E93643F833