Süper Lig'de şampiyon Trabzonspor'un hedefe ulaşmasında önemli rol oynayan Abdülkadir Ömür, her sezon olduğu gibi bu sezon da Avrupa ekiplerinin dikkatini çekmeyi başardı. 

Özellikle Fransa Ligue 1 takımlarının takibinde olan 22 yaşındaki futbolcu için teklifler gelmeye başladı. Avrupa ve Fransa basınında yer alan haberlerde; Abdülkadir Ömür'ün scout ekiplerince sezon boyunca tribünden izlendiği aktarıldı. Hakkında raporlar tutulan oyuncuya yine Marsilya'nın talip olduğu ileri sürüldü. Daha önceki sezonlarda da Abdülkadir Ömür'e olan ilgisini açıkça belli eden Marsilya bu kez teklif düşürdü. Fransız ekibinin ilk etapta 12 milyon euro yani yaklaşık 200 milyon lirayı gözden çıkardığı iddia edildi. 

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise Abdülkadir Ömür'ü bu miktarlara bırakmayı istemiyor. Genç ismi, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde sergilemek isteyen Başkan Ağaoğlu, Abdülkadir Ömür'ün değerini yeniden 15-16 milyon euro seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefliyor. 

Abdülkadir Ömür

Bu sezon şans bulduğu 38 karşılaşmada 7 gol, 4 asistlik performans sergileyen Abdülkadir Ömür, sakatlıklarına rağmen 2 bin 446 dakika sahada kaldı. Ömür, sezon başında 6.5 milyon euro bandına düşen değerini 9.5 milyon euroya çıkardı. Milli futbolcunun Trabzonspor ile 2024'e kadar mukavelesi bulunuyor.