Trabzonspor teknik direktör direktörü Abdullah Avcı basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Avcı:

‘’ Hepinizin öğretmenler gününü tekrar kutluyorum. Ara sıra beraber oluyoruz. Kamp döneminde de inşallah beraber olacağız.

Geçen süreçle ilgili hem lig, toplam 22 resmi müsabaka oynadık. Süper kupa finaliyle beraber. Trabzonspor her kulvarda devam ediyor. 22 maçlık resmi müsabaka için özellikle 8. Ve 9. Aydaki oyuncu değişimleriyle beraber 11’in 7 tanesi değişik oyunculardan kurulu oldu. Yeri gelenlerden kuruldu. Üç tane net oyuncunun sakatlanması oyunun içindeki bir takım hem oyunun hem oyuncunun farklı şekilde kullanmak zorunda kaldığımız bir süreç yaşadık.

Ömür’ü kenarda kullandık ve performans sorunu yaşadık. İyi miyiz? Aradayız. Kötü müyüz? Değiliz ama arada gidiyoruz. Onlarla ilgili çalışmalar da var.

Trabzonspor her kulvarda var ve olmaya devam ediyor. Konferans liginde önemli hedefi var. Kupa daha başlamadı. Değişim süreci özellikle bu ara çalışarak ve pratikler yaparak, geçen sene neyi yaptık bu sene neyi yapamadık veri ve görüntülerle ve pratikle uygulayarak aradan sonraki hazırlıkta da devam edeceğiz. Umarım sakatsız herkesin daha sağlıklı bir başlangıcı olur.

Bu oyun bir bütün. Sen baskı yaptığın zaman savunmayı, hücumu yapacaksın. Bunların hepsi bütün. Daha iyi nasıl yapabiliriz çalışıyoruz. Rakip sahada 4. Sıradayız.

Topun arkasında 11 kişiyken alışık olmadığımız goller yedik. Maç başına kalemizde 10.9 şut görürken en az şut gören 4. Takımız bu sene. geçen sene 6. Sıradasın.

Rakibi en fazla uzun pasa zorlayan takımız. Aslında çok güzel baskılar yaptığımız maçlar var bütününde.  1. Bölgeyi en az kullanan takımız. Bu sağlıklı bir durum değil. En fazla orta yapan takımız.

Dünya Kupası’nda ne görüyorsunuz? Savunma ve hücum hep beraber. Bir bütün olmadan olmuyor. Cezalandırılan takımları gördünüz. Yediğimiz çoğu golü set hücumundan yedik. Bununla ilgili ne yapabiliriz bunu çalışacağız.

Koşu yapan oyuncu sayımız eksik kaldı. Kenar oyuncularının bu şekilde olmasından dolayı orta alan oyuncularıyla oynamak zorunda kaldık.

Bugün dünya futbolunda ayağına en fazla top değen 2 oyuncudan biri stoper diğeri kaleci.

Ligin en az hava topu kazanan takımıyız. Bu bizim kendi eksiğimiz. Bunun üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bir oyunu her zaman iyi oynayamazsın. Bunların üzerinde duracağız.

Duran top verimliliğini arttırdık.

Final paslarımızın hepsi kötü. Öyle görüntüler var ki… final pasları. Atsan 2-0, 3-0 olacak ama olmamış. Sahada çalışacağız. Oyunun bir bölümü yok. Bütün olarak bakın.

Yapılan ortaların büyük bölümü son derece sıkıntılı. Kenar oyuncularımız orta saha oyuncuları olduğu için ortaya yönlendirdik. Bekleri ileri yolladık. Önünde oynayan oyuncunun profiline göre değişiyor.

Hedefsiz orta yaptığın ana sana geçiş olarak geri dönüyor. Larsen de Eren de hücuma gidiyorlar ama sonuç alamadığımız için kötü gözükebilir. Bu sene bekleri daha derinlikte kullandım geçen seneye göre.

Türkiye’de bekleri en değişik başlatan hocalardan biriyim. Bazen içeride bazen dışarıda bazen oyun kurucu. Tony varken başka, Edin varken başka, Ömür varken başka kullanırsın.

Biz bu ligde 3-1-6’yı oynadık ama tabelaya yansımadığı için bunu anlatamazsın. Önemli olan tabela tabi ki. Bunları onun için uyguluyor ve çalışıyoruz.

Bugün altyapımız dünyanın çoğu kulübünü denetleyen firma tarafından denetleniyor. Verimi artırmak için yapıyoruz bunu. Zihinseli ve eğitimi daha iyi hale getirmemiz lazım.

Sakatlık ile ilgili sağlık ekibi karar veriyor. Bruno Peres ve Edin Vista takım antrenmanlarını son derece iyi yapıyorlar. Verileri çok iyi. Hatta bugün Edin Visca'yı koruduk ve belli bir bölümde çıkardık. Sakatlanmadan götürmemiz lazım. Edin Visca bu süreçte bizde forma giyebilecek. Ocak'ta Bruno Peres girecek, ondan sonraki süreci değerlendireceğiz.'' İfadelerini kullandı.