2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu Şampiyonluğunu kazanan ve bu başarısını, Türkiye ve dünyanın birçok noktasında, görkemli ve eşsiz kutlamalarla taçlandıran Trabzonspor, ligin son maçında, deplasmanda oynadığı Başakşehir maçını 3-1 kaybederek, sezona nokta koymuş oldu.

Bu sezon bir çok maçta görmeye alıştığımız gibi, maçın ilk yarısını rölantide oynayan Trabzonspor, ilk yarı soyunma odasına, ikisi duran toptan yediği 3 gol ile mağlup olarak gidince, haliyle, ikinci yarı oynaması gerektiği gibi oynamasına rağmen, biraz şanssızlık, biraz da Başakşehir kalecisi Volkan’ın kurtarışları neticesinde, sadece Nwakaeme ile 1 gol bulabildi ve maç 3-1 Başakşehir’in galibiyeti ile  sona erdi. Haftalardır süren formsuzluğu bu maçta da devam eden Visca’ya, Abdullah Hoca da artık sabredememiş olacak ki, ikinci yarı oyundan almak zorunda kaldı. Visca, umarım gelecek sezon yine eski formuna kavuşur. Zira ona çok ihtiyacımız olacak. Gelecek sezon kadroda düşünülmediği söylenen Koita’nın, ligin son maçında kurtarıcı olarak sahaya sürülmesine ise bir anlam verebilmiş değilim. Ligin devre arasında alınan genç oyuncular, bugün kadroda olmalarına rağmen, Koita’nın tercih edilmesinin mutlaka bizim bilemediğimiz bir izahı vardır diye düşünüyorum.

11 yıl sonra kazanılan bu şampiyonlukta emeği geçen yönetim kurulundan  teknik yönetimine, futbolcusundan kulüp çalışanlarına kadar herkese sonsuz teşekkürler ediyoruz. Şampiyonluk kutlamaları organizasyonlarında emeği geçenler de kocaman bir alkışı hak ediyor. Bir alkış da, şampiyonluğu kazandıktan sonra  çıktığı maçlarda, Trabzonspor’u alkışlama nezaketini gösteren Hatay, Altay ve Başakşehir kulüplerine gelsin. Gösterdiğiniz bu erdemli tavrın, şampiyon kulübün bayrağını hazmedemeyenlere örnek olması dileğiyle…

Abdullah Hoca’nın, şampiyonluk kupa töreninde seçtiği şarkı, çok anlamlı  ve duygularını en yalın sekilde ifade edebildiği güzel bir seçimdi. Abdullah Hoca, eşlik ettiği şarkıda; “Teşekkür ederim, böyle baktığın için, Teşekkürler aklımda kaldığın için, Karanlıktan korkmuyorum eskisi gibi, Senin yanın en aydınlık beyaz benim için” diyerek, şampiyonluk yolunda kendisine verilen büyük destek sonrası, kariyerinde yakaladığı bu büyük başarı için Trabzonspor camiasına karşı olan duygularını ifade ediyordu. Biz de, 11 sene sonra kazandığımız ama 38 yıl sonra kutlayabildiğimiz bu anlamlı şampiyonluk için sana çok teşekkür ediyoruz Abdullah Hocam. Sağ olasın.

Abdullah Hoca, Trabzonspor’da göreve başlarken yaptığı basın toplantısında, “Benim de, Trabzonspor’un da Türk Futbolundan alacağı var” demişti. Kazanılan bu şampiyonlukla, sen alacağını tahsil ettin Abdullah Hocam, şimdi sıra bizde…