Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor'un şampiyonluğu garantilemesinin ardından Bordo-Mavili kulübe ve camiaya yönelik çok ağır eleştirilerde, suçlamalarda bulundu. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Koç ile bilinçli şekilde tartışmaya girilmediğini; oraya harcayacak enerjilerinin olmadığını ifade etti. Ağaoğlu; "Biz bilinçli olarak tamamen bu tartışmaların dışında kaldık. Bizim oraya harcayacak enerjimiz yok." dedi.

Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bunlar kendi başarısızlıklarının üstünü örtmek için hedef şaşırtan, algı yaratmaya çalışan açıklamalar olarak da değerlendirilebilir. Eğer bir iş yapıyorsanız, dikkatinizi dağıtır bu tür tartışmaların içine girerseniz, enerjinizi boşa harcamış olursunuz. Spor kulüplerini yöneten insanların sporun ruhunu bilme zorunluluğu var. Spor sahadaki mücadeleden başlar, bu mücadelenin birebir örneğini eğer yönetim ve kulüp başkanı sergileyemezse zincirde kopukluk meydana gelir. Bu durumda da başarıyı kolay kolay yakalayamazsın. Biz bilinçli olarak tamamen bu tartışmaların dışında kaldık. Bizim oraya harcayacak enerjimiz yok."

"Birtakım suçlamalar da oldu. Eğer bu sene bizim başarımızı farklı faktörler üzerinden değerlendiriyorlarsa o zaman 2005 yılı mayıs ayında oynanan bir Fenerbahçe-Trabzonspor maçı var. Cem Papila'nın yönettiği bir maçtı. Şampiyonu belirleyen hatalar zinciri olan bir maçtı. Bu konularda bu kadar hassas olan insanların en azından o gün orada çok daha farklı tutum sergilemesi gerekirdi. O zaman VAR sistemi de yok, 1,5 metreden atılan ofsayt gol, 2 metre geriden gelip atılan gole ofsayt bayrağı, verilmeyen penaltı. Sadece maçın neticesi değil, şampiyon da belirlendi. 1970'lerden bu yana onlarca maç sayabilirim. Bunları yaparken insanların çok daha dikkatli olması gerekiyor. Bu tür söylemlerle sosyal anlamda da büyük sıkıntı yaşanabilir. Karşı taraf bunu gördü mü görmedi mi bilmiyorum. Belki de gördü bilinçli olarak yaptı. Ama biz o tuzağa da düşmedik."

Ağaoğlu, Ali Koç22

"Benim bildiğim kadarıyla son 20 senedir aynı siyasi iktidar iş başında. Eğer siyasi süreç 20 yıldır Trabzonspor'un lehine işliyorsa, 2005 yılında, 2010-11 sezonunda Trabzonspor'un yaşamış olduğu travmalar var. Bunun da gerçekçi olarak değerlendirilmesi gerekir. Hep bir güçten bahsediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde siyasi bir güç görmüyorum. Acaba orayı mı adres göstermek istediler. Kaldı ki Sayın Cumhurbaşkanımız da Fenerbahçe Kulübü Divan Kurulu Üyesi, bu da son derece normal. Netice olarak futbol sahada oynanır. Biz hep sahada kalmaya çalıştık. Bu tartışmaların içine hiç girmedik, bilinçli olarak tartışmaların içine çekilmek istendiğimizin farkındaydık."