Süper Lig'i Trabzonspor'un 8 puan arkasında tamamlayan Fenerbahçe transfer çalışmalarına başladı. Sarı-Lacivertli ekipte Başkan Ali Koç, transfere yönelik soruları cevapladı.

Ali Koç, Beyaz TV'de katıldığı programda; Suarez ve Sörloth arasında kalsa Sörloth'u seçeceğini fakat Nwakaeme'nin transfer için çok yaşlı olduğunu söyledi. Sörloth'a paranın yetmeyeceğini ifade eden Ali Koç, Nwakaeme'nin de çok maç kaçırdığını aktardı.

Ali Koç;  "Suarez ve Sörloth olsa, Sörloth'u seçerim. Yaş konusu var, sadece bir sezon iyi oynadı Trabzonspor'da, biz Leipzig ile konuştuk, istedikleri gibi olmamış. Sörloth, nereden bakarsanız 12-16 milyon euro bonservisi var. Oyuncu artık kiralık gitmek istemeyecektir. 

Nwakaeme'yi de alamam, o da yaşlı. Bu sene maçların yüzde 30'unu kaçırdı. 13-14 maç kaçırdı yanlışım yoksa. Nwakaeme, Allah'ı var, Trabzonspor'a transfer olduktan sonra parasını hak etti." dedi.

Nwakaeme, Fenerbahçe1

Ali Koç'un diğer açıklamaları şöyle:

"Mert Hakan Yandaş için CSKA Moskova resmi başvuru yapmadı ama küçük bir faks yolladı. Bizim futbolcumuz satılık değil. Mert Hakan'ın saha içi ve saha dışı karakteri, futbolunun dışında çok önemli. Menajerler onu pazarlamaya çalışıyorsa, gerekli başvuruyu yapacağız. Oyuncuya 'Şu kadar maaş alırsın' falan denilmiş. İsmail Kartal ve Jorge Jesus, '12-13 oyuncu kalsın' diyor. Onların içinde de Mert Hakan var. Çok yüksek rakam gelir, bakarız. mert Hakan satılık değil. Altay Bayındır kalacak. Her kulübe Altay gibi sporcular nasip olsun."

"Mesut Özil'in menajeriyle bugün konuştuk. İki tarafın da hayırlısı neyse, o yapılmalı. Görüşmeler sonucu neyin hayırlı olacağına karar vereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında şampiyon olmaktan başka derdimiz yok. Geçmişe dönsek, Mesut'u yine alırdım. Bu transferde iki taraf da çok arzuluydu. Arsenal'dekine çok düşük maaş alacaktı. Bonservisi yoktu. Mesut Özil gibi dünya yıldınız kim istemez. Bazen tutuyor, bazen tutmuyor. Mesut da böyle bir senaryo olsun diye gelmedi."