Halil Şanlı yazdı.

Trabzonspor'un böylesi bir hezimete uğrayacağı kimsenin aklının ucundan geçmezdi. Fenerbahçe zaferinin mimarları, Karagümrük müsabakasında sevenlerine tam bir şok yaşattı.

Fenerbahçe zaferi ile herkes umutlanmıştı. Karagümrük engeli aşılacaktı. Her Trabzonsporlu böyle inanmıştı. Fakat Trabzonspor, Karagümrük maçında son derece kötü bir görüntü ile hüsranı yaşadı ve yaşattı. Fenerbahçe maçının mimarları olan teknik heyet ve oyuncu gurubu son derece formsuz bir görüntü ile sevenlerinin boynunu büktü. Koca Trabzonspor, ne teknik, ne taktik ne fiziki, nede psikolojik açıdan vasatı bulabildi! Her hattı, her bölgesi aksadı. Savunmada yapılan paylaşım ve pozisyon hataları, orta saha da ısırmaktan uzak gevşek oyun anlayışı, forvette ise üretkenlikten çok uzak bir takım. Oysa Karagümrük takımı da ilk 35 dakikada savunmadan çıkarken, çok büyük hatalar yapmıştı. Güven vermiyordu. Yani iyi ve organize bir Trabzon, maçı ilk yarıda net bir skorla bitirebilirdi. Ama dedik ya, Trabzon her hattı ile amaçsız bir görüntü içindeydi. Karagümrük takımı ise geriden çıkışlardaki eksikleri dışında iyi oynadı.

Geçen hafta ayakta alkışladığımız teknik heyet ve oyuncu gurubu, bu hafta tam bir hayal kırıklığı oldu. Daha evvelde söyledim. Bu takım zirve yarışında olur ama şampiyonluk mucizedir. Ve bu takımın iyi bir stoper, iyi bir ön libero ve yüksek santrafora ihtiyacı muhakkaktır. Hatta bana göre kanata iyi bir oyuncu alıp, Trezeguet serbest olarak forvet arkası kullanılmalıdır.