Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yer aldı.  Prof. Dr. Füsun Terzioğlu Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Avrasya Üniversitesi’nin yeni rektörü oldu. Prof. Dr. Füsun Terzioğlu kimdir? Hangi görevleri üstlenmiştir? İşte detaylar.

KISA BİYOGRAFİ

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi'nden birincilikle mezun olmuştur. İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü ve Öğrenci Bilim Teşvik Ödülü sahibidir. Ulaştırma Bakanlığından paraşüt sertifikası ve amatör pilot lisansı sahibidir. 1997 yılında İngiltere'de Liverpool Womens Hospital Reproductive Medicine Unit'de " Yardımcı Üreme Tekniklerine Başvuran Çiftlere Yönelik Danışmanlık Hizmetlerine" ilişkin bilimsel çalışmalarda British Council bursu kazanarak yer almıştır. 1999 yılında ise İsrail'in Rehovet şehrinde Hebrew Üniversitesi ve Kaplan School of Nursing tarafından organize edilen "Management and Leadership in Nursing" eğitim programına Foreign Affair bursu kazanarak Uluslararası Yönetim ve Liderlik sertifikası almıştır. 2006 yılında Amerika'nın Ohio eyaletinde Kent State Üniversitesi'nde araştırmacı (research scholar) olarak bilimsel çalışmalar yapmıştır. 2007 yılında INDEN (International Doctoral Education in Nursing) ve Sigma Theta Tau tarafından desteklenen ve dünyada sadece üç kişiye verilen araştırma bursu kazanarak Amerika'nın Michigan eyaletinde Michigan Üniversitesi'nde, Ann Arbor, " Doktora Öğrencilerinde Liderlik Becerilerinin Geliştirilmesine İlişkin Model Oluşturma" konusunda fellowship programına katılarak bir liderlik modeli geliştirmiştir.

1990-2016 yılları arasında Hacettepe Üniversitesinde, Araştırma Görevlisi, Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör olarak görev almıştır. Prof. Terzioğlu birçok idari görev üstlenmiş, dernek ve merkezin kuruluş çalışmalarında bulunmuştur. Üniversitede; Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkan Yardımcılığı, Stratejik Planlama Komisyonu Başkanlığı, Erasmus ve ECTS Bölüm Koordinatörlüğü, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu üyeliği, Lenf Ödem Yönetim Merkezi Müdür Yardımcılığı, Çocuk Gelişimi Merkezi kuruluş danışmanlığı gibi görevler yapmıştır. Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nin kurucu Dekanlığı, senato üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği ile Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri, Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü, Kalite Komisyonu üyeliği ve Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütmüştür. 2016-2018 yılları arasında İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi kurucu Dekanlığını ve MLPCare bünyesinde Türkiye genelinde 17 farklı ilde 29 hastaneyi (MedicalPark ve VM Medical Park ve Liv Hastaneleri) içeren bir yapılanmada Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğünü yürütmüştür. Aynı zamanda, İstinye Üniversitesi, mevzuat komisyonu üyeliği, Eğitim ve müfredat komisyonu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2018-2021 yılları arasında Atılım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi kurucu Dekanlığını, Üniversitenin Yönetim Kurulu ve Senato Kurulu üyeliğini, Sağlık Bilimleri Bilimsel Araştırma Etik Kurulu üyeliği, Üniversite Uluslararasılaşma komisyonu üyeliği ile Kalite Kurulu Üyeliklerini yürütmüştür. 2021-2023 yılları arasında Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinde; Rektör Yardımcısı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü, Hemşirelik Bölüm Başkanlığı ile Mevzuat Komisyonu Başkanı, Etik Kurulu Üyesi, Uluslararası İşbirliği Kurulu Başkanı, Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Başkanlığı vb. idari işleri yürütmüştür. 

2020 yılından beri Avrupa Hemşire Yöneticiler Birliği (ENDA) yönetim kurulunda Türkiye Temsilcisi olarak bulunmaktadır. Prof. Terzioğlu'nun Ulusal ve Uluslararası indeksli dergilerde yayımlanmış 160'dan fazla makalesi, 29 ulusal ve uluslararası (TÜBİTAK, Avrupa Birliği, Sigma Theta Tau, INDEN vb.) düzeyde desteklenmiş projesi, 18 ulusal bilimsel kitapta editörlük ya da bölüm yazarlığı, 3 uluslararası kitapta bölüm yazarlığı, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş 260'dan fazla bildirisi ve davetli konuşması ile 30’dan fazla yönettiği yüksek lisans ve doktora tez danışmanlıkları bulunmaktadır. h indeksi google scholar: i-10 indeks:31; h indeks:15'dir.

Çalışma alanlarını, simülasyon, sağlık hizmetlerinde yönetim ve liderlik, iş yükü analizi, insan gücü planlama, kadının güçlendirilmesi ve liderlik becerilerinin geliştirilmesi, kadın sağlığı, kadının güçlendirilmesi, üreme sağlığı ve cinsel sağlık konuları ile sağlık hizmetleri yönetimi, bilişim sistemleri ve inovasyon konuları oluşturmaktadır.