“PARKIMIZ KÜÇÜK AMA İSMİ BÜYÜK”

İlk olarak Şehit Kadir Tuncer Parkı’nın açılış konuşmasını yapan Başkan Genç, Kur’an-ı Kerim’de şehitlik makamının peygamberlerden sonra en yüksek makam olduğunun ifade edildiğine vurgu yaptı. Genç, “Bu anlamlı merasimde, bu mübarek günde bu güzel eseri açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Evvela çok güzel bir şekilde Kur’an tilavetini yapan hocamıza teşekkür ediyorum.  Kur’an’ın şehitlikle ilgili ifadesine göre şehitlerimiz aramızdan ayrılıyor ama şehitlerimiz Allah’ın kendi sözüyle beraber ölmüyor. Belki şiirlerde şehitlerimiz için ‘toprağa düştü’ diye geçiyor ama toprağa düşmüyor, tam tersine yükseliyor. O manada burada belki küçük bir parkı hizmete açıyoruz ama çok büyük bir ismi yaşatıyoruz, Kadir’imizi yaşatıyoruz. Yüce Allah (C.C) onlardan razıdır. Bu da Kur’an-ı Kerim’in sözüyle sabittir. Ve cennette peygamberden sonra en yüksek makamdadırlar. Evvela ailesine şefaat edecek inşallah. Onu anmak için, onun kahraman ismini yaşatmak için burada bulunan haziruna da Cenab-ı Allah onun şefaatini nasip etsin.” dedi.

Bulak (1)

“VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR”

Belediye başkanı olarak şehit ismini yaşatmayı kendisine bir görev olarak addettiğini kaydeden Başkan Genç, şöyle konuştu: “Allah (C.C.) nasip etti, bunu yerine getirdik. Burada emeği olan kıymetli mesai arkadaşlarımla el birliği içinde güzel bir eseri ortaya çıkardık. Burada çocuklarımız eğlensinler, oynasınlar, zamanlarını güzelce geçirsinler ama bu büyük ismi de burada tanısınlar. Bu ismi tanımak aynı zamanda vatan sevgisini artırır.  Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. İnancımıza göre vatan sevgisi imandandır. İman ettiğimiz için ve biz vatan sevgisini imandan bildiğimiz için, inancımız öyle olduğu için şehitlik makamı büyük bir anlam kazanıyor. Ben teşrif eden şehit ailelerimize, derneklerimize, muhtarlarımıza ve bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah burada uygun gördüğümüz bir alanda da anıtsal bir abide yaparak şehidimizi canlandıracağız. Cennet mekândır, inşallah, Cenab-ı Allah şefaatine nail eylesin.”

Bulak (8)

ŞEHİDİN AİLESİ DE AÇILIŞA KATILDI

Parkın açılışında şehit Kadir Tuncer’in babası Oktay Tuncer ile annesi Seher Tuncer de hazır bulundu. Parkın içinde şehidin isminin verildiği bir de çeşme yapıldı. Başkan Genç, şehidin babası Oktay Tuncer’e; Harp Malûlü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi adına verilen plaketi takdim etti.

Trabzonlu Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer, TSK tarafından Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen Bahar Kalkanı harekâtında rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu 03 Mart 2020 tarihinde şehit olmuştu.

thumbnail_Şehit (9)

“ÇOCUKLAR İÇİN YENİ OYUN ALANI”

Şehit Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep İlkokulu öğrencileriyle birlikte Bulak Mahallesi Çocuk Parkı’nı hizmete açan Başkan Genç, çocuklar için bugüne kadar oyun temalı birçok parkı hizmete açtıklarına vurgu yaptı. Mahalle Muhtarı Mehmet Özcelep’in park yapılmasıyla ilgili talebini geri çevirmediklerini ifade eden Genç, “Bu alana daha önce gelmiştik. Mehmet Muhtarımızın bu alanı bir parka çevirebilir miyiz diye bir talebi olmuştu. Biz de kıymetli çocuklarımıza emek veren aileleri, kıymetli öğretmenlerinin katkılarına bir ilave yapalım istedik. Bir taraftan eğitimlerini alsınlar, bir taraftan da oyun oynasınlar, yüzleri gülsün istedik. Katkı sağlayan mahalle herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için parklar açmaya devam ediyoruz. Bugün ikinci parkımızı açıyoruz. Mahallemize de, çocuklarımıza da hayırlı, uğurlu olsun diyorum.” diye konuştu.