Türkiye'de düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 66 kilogramda bugün yarı final mücadelesine çıkan; Trabzonspor Boksörü Busenaz Sürmeneli, Taylandlı rakibi Janjaem Suwannapheng'i yenerek finale yükseldi.

Geçen yıl düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan Busenaz, 2019'da Rusya'da 69 kiloda dünya şampiyonluğuna uzanmıştı.

Busenaz, bu şampiyonada sırasıyla İtalyan Angela Carini, ABD'li Arika Melek Skoog ve Özbek Navbakhor Khamidova'yı eledi.

Busenaz Sürmeneli Trabzonspor

Trabzonspor'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 66 kilogramda ringe çıkan sporcumuz Busenaz Sürmeneli, Taylandlı Janjaem Suwannapheng’i yenerek finale yükseldi.

Geçen yıl düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 69 kiloda altın madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen son dünya şampiyonu milli boksörümüz Busenaz, bu şampiyonada sırasıyla İtalyan Angela Carini, ABD'li Arika Melek Skoog ve Özbek Navbakhor Khamidova'yı eledi.

Yarı finalde Taylandlı Suwannapheng ile karşılaşan Busenaz, ilk raundu 3-2 aldı. İkinci rauntta daha etkili bir performans sergileyen sporcumuz, hakemin rakibine saymasını sağladı ve bu bölümü 5-0 üstün bitirdi.

Son raundu da 5-0 alan Busenaz Sürmeneli, maçı 5-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

2019'da Rusya'da 69 kiloda dünya şampiyonu olan Busenaz, 66 kilo finalinde 20 Mayıs Cuma günü Kanadalı Charlie Cavanagh karşısında üst üste ikinci altın madalya için maça çıkacak."