İŞLERİMİZ BEREKETLENDİ

TTSO Meclis Üyesi, iş insanı Cevat Kara, ticaretin 2022 yılının değerlendirmesini yaptı. Kara, pandemiden sonra özellikle yaz dönemi ticarette ciddi bir artışın olduğunu söyledi. Kara, “2022, ticaret bakımından pandemiden sonra açık olan ilk yıl oldu. 2 senedir ilimize, ülkemize gelmeyen gurbetçiler ve turistler yoğun bir şekilde geldiler. Bunlar da işlerimizi olumlu yönde etkiledi” dedi.

2023 HAREKETLİ OLACAK

Kara, “2022 yılındaki satışlarımız pandemi döneminin 3 katı oldu. Süreç Aralık ayına kadar devam etti. Yıl sonunda bir durağanlık olabilir. Karaltın olarak, 2022 yılı çok hareketli, verimli ve bereketli geçti. 2023 yılında bu hareketin daha fazla olacağını umut ediyoruz. Daha hareketli yıllar bizi bekliyor. Süreçte turizm sektörü canlılığını kaybetmedi. Şehir olarak da güzel istifade ettik. 2 yıl yapılamayan işlerde çok hareketlilik kazandı” diye konuştu.

ÜLKEMİZ ZORLUK ÇEKMEDİ

Kara, seçimlerle ilgili görüşlerini de dile getirerek, “2023 yılında önümüzde bir seçim var. Karaltın olarak yurt dışına da ihracat yapıyoruz. Avrupa ve Amerika’yı izliyorum. Pandemiden sonra yaşantımız değişti. Bu dünyada değişti. Hammadde sıkıntıları oldu. Ülkemiz de bunları yaşadı ama hiçbir zorluğu çekmedi. Rusya’daki tahıl sıkıntısı bize de yansıyor ama zor olmadı. Avrupa’daki sıkıntıyı ülkemizde yaşamadık. Doğalgazdan kömüre döndüler. Ülkemizde geçmiş 20 yılda yapılanlar ortada, yapılacakların teminatıdır. Sıkıntı tüm dünyada var. 6’lı masa kendi arasında bir fikir sağlayamıyor, devleti yönetirken nasıl mutabakat sağlayacak. Bu sıkıntıları ülkemiz ve halkımız çeker” ifadelerine yer verdi.