Bölgesel

CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez’den Eğitim-İş Sendikasına ziyaret

CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon şubesini ziyaret etti.

Abone Ol

Sendika yöneticilerinin talep ve önerilerini dinleyen Suiçmez, "Öğretmen ve öğrencilerimizin hep yanında oldum, olmaya da devam edeceğim" dedi. 

Suiçmez’in ziyaretine, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, İl Başkan Yardımcısı Gülsüm Mazlum ve ilçe yöneticileri katıldı. Ziyaret kapsamında, Trabzon’da ve Türkiye’de eğitimin gelişimi ve mevcut durumu üzerine görüşmeler yapıldı.

Suiçmez, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı olan çocukların eğitimine verilen önemi vurgulayarak, "Geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızın eğitimi bugünden en iyi şekilde başlamak ve devam etmek zorundadır. 

Eğitimcileri, öğrencilerimizi destekleyecek adımların bir an önce atılmalıdır. Eğitim sistemimizin, belli bir ideoloji dünyası ile AKP’nin "parti aidiyeti ve bağlılığına" hizmet eden bir politik doku oluşturmayı temel hedef olarak alması bu alandaki sorunları büyüterek içinden çıkılmaz bir noktaya getirmiş durumda.

Nitelikli bir kuşak yetiştirme formasyonunu kaybeden bu eğitim müfredatı bir an önce onarılmalıdır." şeklinde konuştu.

Eğitim İş Sendikası yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, eğitim sisteminin güçlendirilmesi, öğretmenlerin ve öğrencilerin daha iyi koşullarda çalışması için neler yapılabileceği ve eğitim merkezli ortak çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Abone Ol