Avrasya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Beslenme ve Diyetetik Kulübü Diyetisyenler gününde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Ömer Yıldız Yerleşkesinde Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Mazlum Şen, Dr. Öğr. Üyesi Ahu Reis, Öğr. Gör. Nurseda Hatunoğlu ve Arş. Gör. Gülşah Sağlam tarafından organize edilen etkinliğe Rektör Vekili Prof. Dr. Gülay Yeginoğlu’da katıldı. 

Söyleşi kapsamında Türkiye Diyetisyenler Derneği Trabzon Temsilcisi Uzm. Dyt. Osman Zeki Kahriman beslenme ve diyetetik bölümü, diyetisyenlerin Türkiye’deki önemi ve Türkiye Diyetisyenler Derneği hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Kahriman “21. Yüzyılın en gözde meslekleri arasında en başta diyetisyen, odyolog, fizyoterapistlik gelmektedir.” dedi.

d449b21d-b2e9-495c-8558-ed985bfe0346

KABATAŞ; AVRASYA ÜNİVERSİTESİNE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Avrasya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2020 mezunlarından Dyt. Bengisu Kabataş öğrencilik ve meslek hayatından bahsetti. Kabataş, konuşmasında “Mevcut mesleki konumumu Avrasya Üniversitesi’nde aldığım eğitim ve çeşitli kurumlarda yaptığım stajlara borçluyum.” dedi.

Söyleşi sonrası 6 Haziran Diyetisyenler Gününün anlam ve önemini belirtmek üzere beslenme ve diyetetik öğrencilerinin kalori değerlerini hesapladıkları fit tarifler, çeşitli ev ikramları, meyveler ve hediyeler ile kutlandı.

12ec1020-38ce-4c2c-be5f-8d704feb17cf