Tansel Kolcu yazdı.

6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyip, binlerce canımızı bizden kopartan depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, UEFA tarafından “Oynayacaksınız.” denilerek, 16 Şubat  tarihinde oynamaya mecbur bırakıldığımız Konfederasyon Kupası ilk maçında, tribünlerde gördüğümüz manzara, hiç kuşkusuz Türk Milletine, bu zor günlerinde bir nebze olsun moral oldu diyebiliriz. Hasılatı depremzedelere bırakılacak bu maç için, Trabzonspor’un ve Trabzonspor taraftar derneklerinin çağrıları ile diğer  takım taraftarlarının tuttukları takım formaları ile stada gelmeleri,  bir arada ve hep birlikte Trabzonspor’u desteklemeleri, mükemmel bir görüntüydü. Yıllar önce stadlarda gördüğümüz ancak daha sonra, spor dünyasının  içerisinde bulunmaması gereken insanların, çıkarları uğruna ayrıştırıp böldüğü taraftarların, yıllar sonra tekrar bir araya gelip verdiği mesaj, çok anlamlıydı. Maç sonunda alınan galibiyet ise çok daha anlamlıydı. Birlik içerisinde olduğumuzda, en zor zamanlarımızda bile nasıl başarıya ulaşabileceğimizin, adeta açık bir göstergesi gibiydi.

Bu güzel görüntülerin bir kopyasını da rövanş maçında Basel’de yaşadık. Stadın büyük çoğunluğunu doldurup, Trabzonspor’u destekleyen, Trabzonsporlusu, Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı ve diğer takım taraftarları, bir arada örnek bir davranışa daha imza attılar. Maç sonunda Trabzonspor, Basel’e 2-0 yenilip Konfederasyon Kupasından elense de, Türk Sporu, verilen bu muhteşem görüntü ile çok şeyler kazandı.

Maça gelirsek; Bakasetas’ın yine penaltı kaçırdığı, Trabzonspor’un sayısız gol fırsatı kaçırması yanında, attığı iki golün iptal edildiği, hakemin kartlarını evinde unuttuğu ve Abdullah Hoca’nın yaptığı hatalı değişiklikler ile adeta intihar ettiği maçtan mağlup ayrılıp elenmek, oldukça üzücü. Trabzonspor’un Kurtuluş Günü olan 24 Şubat tarihinde atlanılacak tur çok anlamlı olacaktı ama kısmet değilmiş. Umarım 24 Şubat, Trabzonspor’un Kurtuluş tarihi yanında, Trabzonspor’un ruhuna aykırı bu oyun sisteminden kurtuluşunun da başlangıcı olur.

Trabzonspor’un, efsaneleşip  dünya kulübü olmasında, Özkan Sümer ile birlikte en büyük katkıya sahip olan Ahmet Suat Özyazıcı Hocamızı, maalesef 18 Şubat 2023 tarihinde kaybettik. Trabzonspor’a kazandırdığı ve Trabzonspor Müzesini süsleyen sayısız kupalar ile Trabzonspor ve Türk Spor  tarihine adını altın harflerle yazdıran Ahmet Suat Hocamız için, Trabzonspor Yönetim Kurulunun da, gerekli girişimlerde bulunarak, Ahmet Suat Hocamızın  adını sonsuza kadar yaşatacak bir öneri ile Trabzonspor camiasının karşısına çıkacaklarına inanıyorum.

2010-2011 sezonunda yaşanan şike olayları nedeniyle, 2011-2012 sezonuna geç başlamak zorunda kalınan süper lige getirilen Play off düzenlemesi, bu sezon için de yeniden konuşulmaya başlandı. Süper ligde yer alan Hatayspor ve Gaziantepspor takımlarının, yaşanılan deprem sonrası, bu sezon için ligden çekilmeleri nedeniyle gündeme gelen Play off sistemi eğer uygulanacaksa, naçizane benim de bir önerim var. Play off’da oynanacak tüm maçların hasılatı ile birlikte, yayıncı kuruluşun bu maçlardan elde edeceği tüm reklam gelirleri, depremzedelere yardım amacıyla kullanılsın. Böyle bir amaç için yapılacak Play off uygulamasına hiç bir kulübün itiraz etmeyeceğini, aksine tüm kulüplerin, böylesine ulvi bir görevin şampiyonluk kadar önemli olduğunun idraki içerisinde olduklarına eminim.