Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada yaşanan istenmeyen olayların ardından Trabzon’a ve Trabzonspor’a karşı yürütülen karalama çalışmalarına AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı, Trabzonspor eski Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Aydın tepki gösterdi. 

YAŞANANLAR

PROVAKASYONDUR

Aynı zamanda Trabzonspor Divan Kurulu Üyesi olan Aydın, Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşanan olayların provokasyon olduğuna dikkat çekerek, “Sahada yaşanan olayları kesinlikle tasvip etmiyoruz. Olayların ardından yapılan açıklamaları da dikkatlice okuyup dinleyince amacın ne olduğu zaten ortaya çıkıyor.” ifadelerini kullandı. 

FAİR-PLAY’DEN

UZAK HAREKETLER

Karşılaşma boyunca Sarı-Lacivertli oyuncular tarafından Trabzonspor taraftarının tahrik edildiğini belirten Aydın, “Hakem hataları ortada, bu hatalar olmasa belki de skor böyle olmayacaktı ve bu olaylar yaşanmayacaktı. Ayrıca Sar-Lacivertli futbolcuların maç boyunca Fair-Play’den uzak hareketleri karşılaşmanın sonucunu buraya getirdi.” diye konuştu. 

ACI ŞEKİLDE

TAKİP ETMEKTEYİZ

Aydın şöyle devam etti: “Yine acı şekilde takip etmekteyiz ki karşılaşmada yaşanan istenmeyen olaylarla ilgili bir kısım medyada Trabzon ve Trabzonspor linç edilir durumdadır. Herkes bilmeli ki Trabzonspor’a ve Trabzon insanına kimse öte yandan muamelesi yapamaz. Herkes haddini bilmek zorundadır. Sahada yaşanan olaylarda kimin hatası varsa en üst seviyeden cezasını çekmelidir.”

SPOR DOSTLUKTUR

KARDEŞLİKTİR

AK Parti heyeti spor camiasından destek istedi AK Parti heyeti spor camiasından destek istedi

Aydın, “Spor dostluktur, kardeşliktir. Siyasetin gündemi sporda yaşanan bu provokasyonlar ve ayrışmalar olmamalıdır. Konu Trabzonspor olduğunda siyaset bir kenara bırakılır. Biz yerel siyasette, ayrışmadan hep birlikte sonuna kadar şehrimizin ve Trabzonspor’umuzun hakkını her platformda savunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.