Trabzonspor'da 25-26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu öncesi başkan adayı Ertuğrul Doğan'ın listesi bugün saat 16.00'da Divan Başkanlık Kurulu'na teslim edildi.

Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen “Trabzonspor yönetim kurulunun almış olduğu olağanüstü yönetim kararı gereği, tüzüğümüzün hükmü gereği başkanlığa aday olacakların bugün saat 18’e kadar müracaat etmesi gerekiyor. İlk müracaat Ertuğrul Doğan’ın listelerini sunmak üzere arkadaşlar burada.” diyerek sunumu başlattı.

Ertuğrul Doğan’ın listesi, Zeyyat Kafkas tarafından Divan Kurulu’na sunuldu.

Listeyi sunan Kafkas “Bugün sayın asbaşkanımız Ertuğrul Doğan’ın başkan adaylığını 846 oyla sunmak için bir araya girdik.” sözlerini kullandı.

Liste sunumunun ardından konuşan Ali Sürmen şu ifadeleri kullandı:

Camiamıza hayırlı olsun. Trabzonspor daima sıkıntılı dönemlerden güçlü çıkmasını bilmiştir. İnşallah bu karar camiamız için hayırlı oldu. Ayrıca bu zor dönemde adaylık gibi büyük bir taşın altına elini koydukları için teşekkür ederim.

Spor dernekleri içişleri bakanlığından alındı spor bakanlığına yeni yasayla verildi. O düzenlemeden sonra zaten Trabzonspor yönetim kurulu birlikte bir çalışma yapıyorlar. Bir taslak da meydana getirdiler. Biz nisan ayına kadar bunun genel kurullardan geçmesi gerekirdi ancak bakanlık bu süreyi uzattı. O nedenle de Yönetim Kurulu bu tüzük kongresini yapmadı. İçişleri bakanlığı döneminde taslak tüzük yoktu. Spor bakanlığı bunu sundu. Buna aykırı olmamak kaydıyla ilave yapabilirsiniz dediler. Trabzonspor da yaptı.

Sayın Mustafa Hacıkerimoğlu eskiden beri bu fikrini söylerdi. Dün bunu alenileştirdi. Daha topluma yaydı. Biz zaten bildiğimiz için konuyu, bunu destekledik. Bunun anlamı şu: birçok üyemiz şundan rahatsız. “tüzük hazırlanıyor haberimiz olmuyor” oysaki oluyor. Taslak tüzük web sayfasında yayınlanıyor. Orada arzu eden fikrini gönderecek. Bir oturalım, daha çok kucaklaşan daha çok tabana yayılan bir taslağın oluşması için zamanımız da var. Bu tür camialar tabanla ne kadar bütünleşirse o kadar iyidir.

Daha önceki tüzük kongresinde de salonda bulunanların isteğiyle bazı maddeler salondakilerin isteğiyle değiştirildi.

Ertuğrul Doğan’ın yönetim listesinde şu isimler yer aldı:

Zeyyat Kafkas

Ali Haydar Gedikli

Sami Karaman

KemalErtürk

Coşkun Öztürk

Ahmet Beşir

Faruk Hacıhaliloğlu