Birbirinden farklı içerikte etkinlikler ve programlarla kullanıcılara hitap eden Gençlik Kütüphanesi açıldığı günden beri birçok aktiviteye imza attı. Özellikle okullar bünyesinde faaliyet gösteren kitap okuma kulüpleri Gençlik Kütüphanesi’ne yoğun ilgi gösteriyor. Diğer yandan öğrenciler de öğretmenleri eşliğinde toplu olarak kütüphaneyi ziyaret ederek kitapları, diğer yayınları yakından görme ve tanıma fırsatını yakalıyor.

Cudibey Ortaokulu “Pusula Okuma Kulübü ” öğretmenleri Gençlik Kütüphanesi’nde ünlü yazar Matt Haig’in ‘Gece Yarısı Kütüphanesi’ adlı kitabının söyleşisini gerçekleştirdi.  Kulüp üyesi Türkçe Öğretmeni Elif Cabri, Gençlik Kütüphanesi’nin kitapseverler için mükemmel bir mekân olduğunu dile getirdi.

“KENDİNİZİ YUVANIZDA GİBİ HİSSEDİYORSUNUZ”

Kütüphanenin dizayn ve tasarımının çok dikkat çekici olduğunu ifade eden Cabri, “Gerçekten de Gençlik Kütüphanesi çok güzel bir mekân. Tarihi bir binada olması nedeniyle adeta sizi çekiyor. Sizi saran, kucaklayan sıcacık bir yanı var. Kendinizi yuvanızda gibi hissediyorsunuz. Gerek işleyişi, gerekse içerik yönüyle dopdolu. Bir yıl önce kurduğumuz ‘Pusula Okuma Kulübü’ ile Türk ve dünya klasiklerini okumak amacıyla farklı ortamlarda söyleşimizi gerçekleştiriyoruz. Bu seferki söyleşimizi Ortahisar Belediyesi’nin kurmuş olduğu Gençlik Kütüphanesi’nde gerçekleştirdik. Gençlere ve yetişkinlere yönelik oldukça zengin bir donanıma sahip bu kütüphanede gerek personel, gerek çalışma, dinlenme ve söyleşi ortamı bizleri memnun etti. Özellikle okurlara yönelik tutumları ile gençleri kitapla buluşturmayı ilke edinmiş Gençlik Kütüphanesi personeline teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“KİTAPLAR EN VEFALI DOSTLARIMIZ”

Herkesin kitap okumaya ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Elif Cabri sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem kitap okuma kulüpleri, hem de kitap okuma alışkanlığıyla ilgili bir farkındalık oluşturursak ne mutlu bize. Aslında herkesin kitap okumaya ihtiyacı var. Kitap okumanın eğitici ve öğretici olmasının yanında kitaplar, her şart ve koşulda bizim en vefalı dostlarımız… Hayatı her yönüyle idrak etme, yeni bilgiler öğrenmek, yaşamımıza farklı kapılar ve bakış açıları açmak, en önemlisi de vaktimizi en güzel şekilde değerlendirmek için en mühim araçlar kitaplardır. Sizi asla yalnız bırakmıyorlar. En zor zamanlarınızda kitaplara sığınarak teselli buluyorsunuz.”

Her hafta farklı etkinlik ve programların gerçekleştirildiği Gençlik Kütüphanesi’ni ziyaret eden Yomra Özel Eğitim Okulu öğretmen ve öğrencilerine kitap hediye edildi.

Kütüphane (5)-1Kütüphane (1)-1