Milli maç arası öncesinde, Rizespor deplasmanından mağlubiyetle dönen Trabzonspor, ara sonrası, sahasında konuk ettiği Beşiktaş’a karşı öne geçmesine rağmen galibiyeti koruyamayınca, sahadan beraberlik ile ayrılmak zorunda kaldı.

Milli maç arasında yaptığı hoca değişikliği ile Trabzonspor deplasmanına oldukça iddialı gelen Beşiktaş, maçın başlaması ile birlikte, oynadığı baskılı oyun ile yeni hocasının oyun sistemini benimsemiş görünürken, Trabzonspor ise, baskı yediği ilk 15 dakika sonrası oyunda dengeyi sağlayıp, oyunun kontrolünü eline almayı başardı. İki takımın da yüksek mücadele gösterdiği ilk yarı, karşılıklı atakların sonuca gidememesi sonucu berabere sonuçlanırken, maçın ikinci yarısına Nwakaeme-Cornelius değişikliği ile başlayan Trabzonspor, aradığı golü 56. dakikada Cornelius’un akıl dolu golü ile ulaştı. Hüseyin’in güzel pasında, rakip ceza alanı önünde topla buluşan Cornelius, Ersin’in gereksiz çıkışını değerlendirerek, aşırtma bir vuruşla, takımını 1-0 öne geçirdi. Trabzonspor, bu gol sonrası skoru artırmak için baskısını sürdürürken, 69. dakikada Abdülkadir’in, Ghezzal’a ceza sahası içerisinde yaptığı penaltı atışını Batshuayi’nin kaçırması ile moral olarak da üstünlüğü ele geçirmesine rağmen, 71. dakikada, Puchacz’ın Rosier’i kaçırması ile başlayan hatalar  zinciri, Uğurcan’ın kapattığı köşeden gol yemesi ile devam edince, skor 1-1 oldu. 80. dakikada Siopis’e tokat atan Larin’in, kırmızı kart görmesi sonrası oyunu tamamen  kontrolüne alan ve Beşiktaş yarı alanında baskı kuran Trabzonspor, kurduğu bu baskı neticesinde, bulduğu pozisyonlardan birinde Dorukhan’ın kafası direkten dönünce, maç 1-1 sona erdi.
Trabzonspor’un skor katkısı en yüksek 3 oyuncusu, Nwakaeme, Visca ve Djaniny’in  bugün istenileni verememesi, yaşanan puan kaybının en büyük nedeni diyebiliriz. Bu üçlünün etkili olduğu bir maçta Trabzonspor’un puan kaybetmesinin çok zor olduğunu söyleyebiliriz ama tabii ki, takıma bu kadar önemli katkıları olan bu futbolcuların da formsuz olma hakkı vardır ve bu haklarını da bugün kullandılar diyebiliriz. 

Maçın hakemi, bugün oldukça başarılı bir maç yönetirken, Trabzonspor ceza sahası içerisinde, geri pas nedeni ile verdiği çift vuruş ile bir çuval inciri berbat etti diyebiliriz. Bu pozisyonda, Hüseyin kornere çıkmasın diye topa müdahale edip, zorlukla çizgide durduruyor ve Uğurcan da gelip topu alıyor. Böyle bir geri pas yorumu, herhalde bir tek Türkiye’de yapılır ve o da, sadece Trabzonspor’a uygulanır diyelim ve geçelim.
Maç sonrası, Beşiktaşlılığı ile bilinen yayıncı kuruluş sunucusu Güntekin Onay, Larin’in Siopis’e tokat attığı pozisyon için yorumda bulunarak, Siopis’in, Nobel alacak derecede bir oyunculukla kendisini yere atarak, Larin’in kırmızı kart görmesine neden olduğunu söyledi. Sayın Onay; şiddetin rengi ve hızı olmaz. Larin tokat attı mı? Evet attı. Josef bile yaptığı gereksiz hareket için takım arkadaşı Larin’e kızarken, milyonların seyrettiği bir programda, herkesin hassas olduğu şiddet konusunda Larin’i eleştireceğinize, Siopis’i rol yapmakla suçluyorsunuz. Tabii ki takım tutabilirsiniz ama bu fanatizmin doruğundaki taraftarlığınızı tarafsız olmanız gereken yerde yapamazsınız. Yayıncı kuruluşta görev alanların adalet duyguları körelmemeli ve şiddetin taraftarı olmamalıdırlar. Umarım yayıncı kuruluş, şiddeti özendirecek bu tür davranışda bulunan çalışanları hakkında gerekeni en kısa zamanda yapar.