Halil Şanlı yazdı.

Trabzonspor yönetimi stoper transferinde henüz beklenilen adımı atamadı. Belki bu satırları yazarken bir stoper transferi bitirilecek, bilemiyorum. Fakat net iki isim vardır bana göre. O iki isim alınmalı diyorum.

Eren, Trezeguet, Larsen transferleri tam isabet kanımca. Fakat sağ stoper konusunda yönetim henüz istenilen adımı atmış değil. Bu konuda onlarca isim konuşuldu. Bence ne olmalı? Kısaca size onu özetlemek isterim.

Abdülkadir veya Bakasetas ikilisinden sadece biri gönderilebilir. Bunun dışında Uğurcan dahil, hiç bir oyuncuyu vermemeli Trabzonspor. Yani direk oynayan isimler için diyorum. Uğurcan'ın yeri bu saatten sonra dolmaz. Çok net.

Bakasetas veya Abdülkadir ikilisinin dışında oyuncu satmayacak olan Trabzonspor'a, biri yedek kaleci olmak üzere, topu topu iki isim daha gerekli. Yani hepsi üç isim. Yedek kaleci kim olabilir, bilmiyorum ama bence Ertuğrul ya da Tarık olabilir. Asıl alınması gerekenler, Alioski ve Kaan Ayhan olmalı. Alioski bu takıma büyük katkı yapar. İster sol bek, ister sol açık, ister forvet arkası oynatabilirsiniz. Zira bu durum, bu özellikler, Trezegeut'yi değişik pozisyonlarda da kullanmanızın önünü açar. Örneğin  Trezeguet serbest adam, Alioski sol açık gibi...Veya tersi gibi.

Diğer isim Kaan Ayhan olmalı. Eğer siz Kaan için 4 milyon Euro'yu gözden çıkarmışsanız, beş milyonu esirgememelisiniz. Kaan bilindik bir oyuncu. Joker bir isim. Yerli kontenjanı için ideal. Stoperde sorunu çözer. Stoper için macera aramaya gerek yok. Şu an stopere ismi geçen yabancılar, hocanın dördüncü, beşinci, altıncı tercihleri. Yani İlk üç tercih olan Marlon, Kaan ve Bartra'dan daha aşağı seviye. Kaldı ki alındığında, size uyum sağlar mı, Türkiye ve Trabzon'a adapte olur mu? Sakatlık sorunu nükseder mi? Hiç bu risklere kanımca değmez!

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne adım atıp, gurupta dört veya 6 puan yaparsa, yayın gelirleri ile birlikte 50 milyon Euro gelirleri yakalar. Büyük düşünmek, uzun yılların ardından gelen şampiyonluktan daha büyük işleri hedeflemek için 1- 2 milyondan kaçmamalı Kaan ve Alioski ile yedek bir kaleci alıp, kadroyu bozmadan transfer kapatılmalıdır.