Süper Lig'in son haftasında Başakşehir ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlılarını sürdüren Trabzonspor'da İsmail Köybaşı açıklamalarda bulundu. TV NET'e konuşan İsmail Köybaşı, geçtiğimiz günlerde kullandığı; "Real Madrid bile şampiyonluğunu bu şekilde yaşayamaz" söylemini yineledi.

İsmail Köybaşı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sezona başlamadan önce buraya gelmeyi çok istedim. Hislerimin doğru olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Sezonun içerisinde birçok şey yaşadık, bunu kupayla taçlandırmak güzel oldu."

"Her insanın amacı olduğuna inanıyorum, benim şu ana kadar kendimde gördüğüm hayat amaçlarımdan biri mutluluk yaymak ve almak. Mutluluk almayı çok seviyorum. Bu duygularla beslenmeyi çok seviyorum. Belki de kaotik ortamlardan dolayı kendime bunu hayat amacı olarak belirledim. Bunlar çok değerli şeyler. Ne kadar sevilirsem iki katı seviyorum, içi dolu güzel bir aileyiz."

"Lig uzun maraton derken aslında şampiyonluğun kutlanması yeni sezonun başlayacağı tarihe kadardır ama şampiyonluk yolu 10 aydır, 11 aydır. Ben her zaman bu uzun yolu daha değerli kılmışımdır. Ozanlarımızın da dediği gibi 'Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece'... Keşkelerle değil, iyi kilerle beslenmeye çalışıyorum."

İsmail Köybaşı Trabzonspor

"Ben içimden gelerek söyledim, Real Madrid bile böyle şampiyonluk kutlayamaz. Biz bunu hak ettik, ölçülü ve sınırı aşmadan yaşamamız gerektiğine inanıyorum. İkinci ve üçüncü de değerli, diğer takımların da katkısı var ve yarışı değerli kılan şey bu. Taraftarlarımız yaşamaya devam etsin, onların sinerjileri bize; bizimki de onlara sinsin. Bu alışveriş devam etsin. Şampiyonluk yolu kolay değil, sonuna kadar hak ettik. Herkese nasip olmaz. Biz, Trabzonlular, dünyadaki Trabzonsporlular sonuna kadar hak ettik."

"Avrupa'ya gideceğiz, sorumluluklarımız ve beklentilerimiz artacak. Beklentilere cevap vermek için elimizden geleni sergileyeceğiz. Bir fazlasını yapmamız gerekiyor. Şimdi yapmamız gereken şey, şu anın tadını çıkarmak ama tedbiri elden bırakmadan. Çok güzel bir aileyiz, çok güzel bir camiayız. Umarım artarak devam eder."

"Taraftarlarımız her söylenene doğru cevap verdi. Onların desteğini hep arkamızda hissettik, onlara sonsuz teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Onları çok sevdiğimizi söylemek istiyorum. İyi günde ve kötü günde kavramını unutmadan devam etmeliyiz."