Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, OrtahisarKaymakamı Gürkan Demirkale ile birlikte ‘Kızılay Haftası’ dolayısıyla Trabzon Engelli Meclisleri tarafından organize edilen ‘Kan Bağışı Kampanyası'na katıldı. 

Kızılay görevlilerinin yaptığı sağlık muayenesinden sonra ilgili formu dolduran Genç, Kaymakam Demirkale ve Engelli Meclisi üyeleri birlikte daha sonra kan bağışında bulundu. Herkesin bir gün bağışlanan kanlara ihtiyacı olabileceğini belirten Başkan Ahmet Metin Genç, sağlık koşulları elveren herkesi kan bağışında bulunmaya çağırdı. 

“SEFERBERLİK EDASIYLA ELE ALMALIYIZ”

Yapılan kan bağışlarıyla birçok hastanın sağlığına kavuştuğunu belirten Başkan Genç, bundan dolayı düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu ifade etti. Kan vermenin birçok konuda sağlığa faydalı olduğunu kaydeden Genç, "Biz yerel yöneticiler olarak elimizden geldiği kadar, kan bağışlarına destek olmaya çalıştık. Bu dönemde de bu konuda hakikaten büyük bir fedakârlık var. Birçok yapılan kan bağışlarıyla sağlığına kavuşuyor. Trafik kazası vb. acil durumlarda birçok insanın yapılan kan bağışlarıyla hayata tutunduğunu hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamalıyız. Bundan dolayı herkesi kan bağışında bulunmaya yönlendirmeliyiz. Terörle mücadele eden kolluk kuvvetlerimiz de zaman zaman bağışlanan bu kanları kullanıyor. Dolayısıyla bu işi bir seferberlik edasıyla ele almamız gerektiğini de vurgulamak istiyorum. Dünya'nın neresinde ihtiyaç sahibi birileri varsa 154 yıldır ayrım gözetmeksizin merhamet elini uzatan Türk Kızılay’ımızı da gayretli çalışmalarından ötürü tebrik ediyor, bu vesile ile tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Bu programa katkı sağlayan herkese şükranlarımı, teşekkürlerimi arz ediyorum ve hayırlara vesile olmasını diliyorum." sözlerine yer verdi.

0E0174B7-87AB-4F53-AAA4-8D18FEDD223C

655B15A9-C879-4D9B-B2A5-8B8312D592EF