Trabzonspor Abdullah hoca ile hedefe giden yolda rakiplerin bir bir avlamaya devam ediyor. Yürekli mücadele için iki takımı da tebrik etmek gerekiyor.

Beşiktaş müsabakaya baskılı başlayan, son on dakikaya kadar daha çok topa sahip olan taraftı. Fakat Trabzonspor, Beşiktaş'ın üç puan için her şeyini ortaya koyacağını tahmin ettiği için kendi alanına çekilip ani ve seri ataklarla rakibi sindirme taktiği ile sahada yer aldı. Belki ilk yarım saat Karadeniz ekibi, rakibini çok geride kabul etmekle hata yaptı. Belki kazanılan topları rakip alana iyi servis edemedi ama çok başarılı bir savunma yaparak rakibine gol izni vermedi. Hatta, Abdullah hocanın taktik anlayışının doğruluğunu perçinleyecek nefis hazırlanmış bir golle ilk devreyi üstün tamamladılar.

İkinci devre çok daha heyecanlı geçti. Yine top kontrolü Beşiktaş takımında olsa da, rakibe daha ilerde pres yapmaya başlayan ve daha başarılı bir mücadele veren Bordo Mavililer, Trondsen orijinli bir gol yedi. Fakat ne yalan söyleyeyim. Hafta içi Avrupa'da maç oynamış Beşiktaş ve ligin yenilmez armadası Trabzon'un özellikle ikinci devre savaşı andıran kora kor mücadelelerini keyifle izledim. Her iki takımın savaşan oyuncuları alkışı fazlasıyla hak etti. Trabzonspor ve Beşiktaş'ta aksayan noktaları bence iki teknik adam da görerek yerinde müdahaleler yaptı. Oyunun son on dakikasında iki takımın da yorgunluk belirtileri ile tempo düşmüş olsa da, taktik anlayışına sadakatli kalan, hem direnç ve hem de soğukkanlılığını son saniyeye kadar koruyan Karadeniz Fırtınası üç puanı alarak namağlup yoluna devam etti.

Sezon başlamadan evvel kaleme aldığım gibi, eğer siyasiler müdahil olmazsa, eğer yönetim ve teknik heyet süreci şu ana kadar olduğu gibi başarı ile yönetebilirse b takımı zor durdururlar. Teşekkürler Abdullah Avcı, ayağınız ve yüreğinize sağlık çocuklar.