Tansel Kolcu yazdı.

UEFA Avrupa Ligi grup maçlarının son haftasında, Hüseyin Avni Aker Stadında ağırladığı Ferençvaroş’u, güzel bir oyunla 1-0 yenmesine ve toplam 9 puana ulaşmasına rağmen, şanssız bir şekilde gruptan çıkamayıp, yoluna UEFA Avrupa Konferans Liginde devam edecek olan Trabzonspor, bay geçtiği haftanın ardından, ligin 13. haftasında yine  Hüseyin Avni Aker Stadında, bu sefer Konyaspor’u misafir etti. Maça oldukça istekli başlayan ve topa hakim olan Trabzonspor, 14. dakikada kazanılan penaltıyı Bakasetas’ın gole çevirmesi ile 1-0 öne geçti. 27. dakikada kazanılan penaltı atışını, bu sefer Trezeguet gole çevirince, skor 2-0 oldu. İşte ne olduysa da o dakikadan sonra oldu. Şampiyonluğa oynayan diğer rakiplerimiz, skor 4-5 olunca bile daha fazlasını kovalarken, biz yine alışık olduğumuz rölanti oyuna döndük. İlk yarı hiç pozisyonu olmayan Konyaspor, ilk yarının uzatma dakikalarında, Trabzonspor’lu futbolcuların ayağından seken  topu önünde bulan Mame Diouf’un golüyle, skoru tek farka indirirken, ilk yarı da bu skorla sona erdi. Bazı goller vardır, golün geleceğini hissedersiniz. Bu pozisyon da öyle bir pozisyondu. Trezeguet’in uzaklaştırmak istediği top, öbür ayağına çarpıp ceza sahasına geliyor ve gelen topa vurmak isteyen Bartra’dan da sekip, Mame Diouf’un önünde kalıyor… Bu şans golü ile devre arasına daha umutlu giren ve ikinci yarı beraberlik isteyen Konyaspor, 54. dakikada Mame Diouf’un elle kontrol edip attığı gol ile beraberliği yakaladıktan sonra, başka gol olmayınca, maç da bu sonuçla sona ermiş oldu.

Böylesine önemli bir maçta yaşanan puan kaybının  nedenleri arasında en büyük payın, Abdullah Avcı’nın yanlış oyun ve oyuncu değişiklikleri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Abdullah Avcı, Abdülkadir-Yusuf Erdoğan değişikliği ile başlattığı yanlışı, Hüseyin-Larsen değişikliği ile devam ettirirken, Lahtimi inadı ile de  bugün zirve yaptı diyebiliriz. Abdullah Hocam, hafta arasında taraftarları maça çağırıyorsunuz, 9. Şampiyonluk için beraber savunma ve beraber hücum yapacağız diyorsunuz. Taraftarlar da büyük bir özveri ile davetinize icabet ediyor. Taraftarlar, maçta sizinle birlikte savunma yapıyor ama  hücuma çıktıklarında, maalesef siz yoksunuz. Skor 2-0 olmuş, Konyaspor’un pozisyonu yok. Herkes fark gelecek diye beklerken, anlaşılmaz bir şekilde yaptığınız yanlış tercihlerle ve korkak oyununuzla, fark atacağınız bir maça, rakibi ortak ediyorsunuz. Sayın Hocam; bu maçta taraftar ve futbolcular görevini yapıp skoru 2-0 yaparken, sizin yanlış tercihleriniz, yanlış oyun stratejiniz ve  inadınız, skoru maalesef 2-2 yaptı. Hala anlayamadınız sanırım. Trabzonspor taraftarı, sahada futbol görmek istiyor. Siz, “Top bizde kalsın. Futbol önemli değil.” diyorsanız, yanlış düşünce içerisinde olduğunuz gerçeği ile çok kısa zaman içerisinde karşı karşıya kalacağınızı üzülerek belirtmek isterim. Sağ kanat için oyuna alıp, sonra sol beke çektiğiniz Yusuf Erdoğan’a  maçın son dakikalarında yapılan protesto, aslında size idi. Yaşanılan şampiyonluktan dolayı olan kredinizin, protestoyu başka isimlere yönlendirdiğinden emin olabilirsiniz. Bu oyun devam ettiği müddetçe, eksilen kredinizin kum saati misali hızla azalacağını, maalesef üzülerek belirtmek zorundayım.

Maçın hakemlerine gelirsek; İlk penaltıdan önce, ceza sahasında iki penaltılık hareketi es geçtiler. Penaltı pozisyonunda ise vermeye mecbur kaldılar. Mame Diouf’un golünde, topun elinden sekip önünde kalmasını da es geçip golü verdiler. Bartra’ya yapılan harekette ise penaltıyı iptal ettirdiler ama sarı olan kartı kırmızıya çevirtmeyi sanırım unuttular. Maç öncesi, Var Hakemleri olarak, Koray Gencerler ve Alper Ulusoy’u görünce, zaten işin rengi belli olmuştu…İlginç olan, TFF Başkanının seyrettiği bir maçta bile milyonlarca izleyicinin gördüğü el ile atılan golü dakikalarca seyredip verdiler. Bu cesaretlerinin bir kaynağı olmalı!..