Tansel Kolcu yazdı.

          Geçen sezonu, Şampiyon Trabzonspor’un ardından lig ikincisi olarak kapatan Fenerbahçe, ilk maçta, deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Dinamo Kiev Şampiyonlar Ligi ön eleme maçının rövanşında, sahasında uzatmaya gidilen maçta, rakibine 2-1 mağlup olunca, Şampiyonlar Liginden elenip, yoluna Avrupa Ligi ön elemelerinde devam etmek zorunda kaldı. Maçın önüne geçen olay ise Fenerbahçe tribünlerinin, Dinamo Kiev’in golünden sonra, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine tezahüratta bulunmaları oldu. Bu konu hakkında birçok yorum yapıldığı için ayrıca bir yorumda bulunmak istemiyorum. Benim dikkat çekmek istediğim nokta ise, İstanbul basınının bazı kalemşörlerinin, takımlarla ilgili meydana gelen olaylarda uyguladığı çifte standarttır. Bu kalemşörler, Fenerbahçe veya diğer İstanbul takımlarının stadlarında yaşanılan her hangi bir olayı, “Bunlar bir grup taraftar, bu yaşananlar camiaya mal edilemez” diye haberleştirirken, Trabzon’da bir taraftarın hakeme yaptığı bir hareketi ve kimin tarafından yapıldığı Emniyet kuvvetleri tarafından bile yıllardır ortaya çıkarılamayan otobüs kurşunlanması olayını, tüm Trabzonspor camiasına mal edecek açıklamalarda bulunabilmektedirler. Maalesef, bu art niyetli açıklamalar, “Kırım’ı alalım Trabzon’u verelim”gibi  küstahça ve arsızca paylaşım yapanlara da cesaret vermektedir. Kaderin bir cilvesi olacak ki, bir tarafta, alalım dedikleri Kırım’ı işgal altında tutanlara tezahürat yapanlar, diğer tarafta işgal altında olan bölgelerden Ukraynalı 60 altyapı oyuncusunu ve 6 Ebeveyni tesislerinde aylardır misafir eden Trabzonspor. Yorum sizin…

          Geçen sezon, en önemli silahlarından Nwakaeme ile yollarını ayıran, Larsen, Eren, Trezeguet ve Doğucan’ı takıma  kazandıran Trabzonspor, geçen sezon olduğu gibi, kamp etabında tam takım olma idealini, maalesef bu sezon fiiliyata geçiremedi. Bunun en büyük nedeni, Trabzonspor için yetersiz olmalarına rağmen neden transfer edildikleri bilinmeyen yabancı ve yerli futbolcuların elden çıkarılamaması. Çıkarılanların da üste para verilerek gönderildiğinden, transfer limitlerinde gerekli açığın oluşturulamaması ve dolaylı olarak takım içi maaş dengelerinin bozulması. Örnek verecek olursak, şampiyonluğa en büyük katkıyı veren Uğurcan, ligde sadece 171 dakika süre alan Koita’nın yarı ücretini alıyor. Bu sizce adil mi? Umarım, en kısa sürede takımın eksik bölgelerine tartışılamayacak isimler transfer edilir, takım içi maaş dengesi sağlanır ve böylelikle Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligi gibi bir vitrinde izleme mutluluğunu yakalarız.

          2021-2022 Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu Şampiyonu Trabzonspor ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Sivasspor’un, Atatürk Olimpiyat Stadında Süper Kupa Şampiyonluğu için karşı karşıya geldikleri maçın ilk yarısının ilk bölümlerinde, Sivasspor etkili görünürken, ilerleyen dakikalarda dengeyi sağlayan ve pozisyonlar bulmaya başlayan Trabzonspor, 37. dakikada Cornelius’un attığı şık gol ile ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Trabzonspor, 51. dakikada, yine Cornelius’un golüyle skoru 2-0 yaparken, 64. dakikada Larsen ve 76. dakikada penaltıdan Bakasetas’ın golüyle skoru 4-0 yaptı. Maçın uzatma dakikalarında kazanılan penaltı atışını Emrehan gole çeviremeyince, maç, rakibine pozisyon dahi vermeyen Trabzonspor’un 4-0 galibiyeti ile sona erdi ve bu sonuçla kazanılan Süper Kupa ile adeta “Kupalara Devam” dedi.