Isparta Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı tarafından şarkıcı Melek Mosso hakkında yayınlanan açıklama, tepkilere neden oldu.

Şarkıcı Melek Mosso'nun Uluslararası Isparta Gül Festivali kapsamında vereceği konser iptal edildi. Konserin Melek Mosso'nun sahnedeki giyim tarzı nedeniyle iptal edildiği iddiası sosyal medyada tepki çekti. İptal kararı üzerine açıklama yapan Melek Mosso, "Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak" dedi.

Şarkıcı Melek Mosso'nun 3 Haziran'da Isparta'da konser vereceği duyurulmuştu. Kentteki Isparta Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı da "inanç ve geleneklere" uymadığı gerekçesiyle bir açıklama yayınlamış, konsere tepki göstermişti.

agd-BvVA

Gelişmelerin ardından daha önce afişlerde yer verilen sanatçının son paylaşımlardan çıkarıldığı görüldü.

Konserin festival programından sivil toplum kuruluşunun açıklaması nedeniyle çıkarıldığı iddiası tepkilere neden oldu.

İptalin ardından dernek, yeni bir açıklama yaparak Isparta Belediyesi'ne teşekkür etti.

Isparta Belediyesi tarafından konseri iptal edilen Melek Mosso, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

“BEN BU ÜLKENİN KADINIYIM”

Sanatçı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ben bu ülkenin kadınıyım. Fikirlerimle, vizyonumla, hayallerimle her yeni gün geleceğe sanatımı işliyorum. Genci, yaşlısı milyonlarca sevenim var. Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak, kadınlık onuruma laf atmak. Bu zihniyetteki insanlar kendi yüreklerindeki karanlığı ve sapıklığı bizim hayatımıza da sokmaya çalışıyorlar ama buna asla izin vermeyeceğim, vermeyeceğiz… Ben Isparta’ya elbet gidecek ve şarkılarımı söyleyeceğim. Bugün olmazsa yarın sarılacak kalplerimiz.”