“En Düşük Emekli Maaşı ile Ev Kiralamak Artık Mümkün Değildir”

TBMM’de yapılan Meclis Genel Kurulu oturumunda konuşan Aydın: “Sokaklarda, emeklilerimizin sitemlerini duyunca, bizim yüreğimiz parçalanıyor, siz nasıl gururla bu rakamı açıklayabiliyorsunuz? Birçok şehrimizde, 10.000 TL’ye ev kiralanamazken, siz bu rakamı belirlerken hangi kriterleri göz önüne aldınız?” dedi.

“Emeklilerimiz En Az Asgari Ücret Oranında Maaş Almalıdır”

Kurtoğlu; “Promosyon müjde olamaz” Kurtoğlu; “Promosyon müjde olamaz”

İYİ Parti olarak, en düşük emekli maaşının asgari ücret olan, 17.002 TL’ye yükseltilmesi tezini savunmaya devam edeceğiz diyen Aydın şu şekilde devam etti: “Bütün bu haksızlıklar karşısında; TOKİ mağdurlarına sahip çıkacağız, emeklilerimizin haklarını korumaya devam edeceğiz, işsiz vatandaşlarımızın yanında olacağız ve onların sesini, yüce meclisimizden haykırmaya devam edeceğiz. Tek adamın aldığı kararlarla icraat yapan değil, milletten aldığı güçle iş yapan bir iktidar olmak için, iki kutup arasına sıkışmış seçmeni 3. yolda buluşturmaya söz veriyoruz.”

“Yerine Getirilmeyen Sözlerin Takipçisi Olacağız”

Söz verilerek yapılmayan proje ve vaatlere dikkat çeken Aydın sözlerine şu şekilde son verdi:

“2019 yılında TOKİ aracılığıyla, 100.000 konut projesi sözünü verdiniz, fakat 2024 yılına gelindiğinde hala bu sözünüzü tutmadınız. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? Kendi vatandaşlarını mağdur eden bir hükümet, yarın nasıl milletin karşısına çıkmaya cesaret edecektir? Yine bir seçim dönemine girmekteyiz, bakalım bu dönemde hangi sözler tutulmayacak, hangi vaatler yine bir çivi çakılmadan son bulacak, merakla bekliyoruz. Vatandaşlarımız artık ev ya da araba almaktan daha çok, maaşlarıyla zar zor geçinmenin derdine düşmüş durumdadır. Başta işsiz vatandaşlarımız, asgari ücretle çalışanlar, ve emekliler olmak üzere birçok kişi hayat pahalılığına ne yazık ki yenik düşmüştür. TÜİK bile %64,7 olarak açıkladığı 2023 tüketici enflasyonunu, hissedilen enflasyon olarak  %129,4 şeklinde güncellemiştir. Bu tamamen milletimizin aklıyla alay etmek değil midir? Gerçek ve hissedilen enflasyon arasında 2 kat fark olması, mümkün müdür? Yine emeklinin, asgari ücretlinin maaşından çaldınız.”