Tansel Kolcu yazdı.

UEFA Avrupa Ligi H grubu 4. maçında, deplasmanda 3-1 yenildiği Monaco’yu sahasında misafir eden Trabzonspor, market değeri 350 Milyon Euro olan güçlü rakibini 4-0 gibi tarihi bir skorla yenerek, rakibine, Avrupa Kupalarındaki en farklı mağlubiyetini tattırmanın yanında, gruptaki puanını 6’ya çıkartarak, son 16 takım arasına kalma şansını da hayli yükseltmiş oldu.

Trabzonspor’un, Avrupa Kupalarında ve ligde oynadığı  etkisiz futbol nedeniyle yapılan eleştirilerin, son Kasımpaşa maçında protestoya evrilmesiyle birlikte Trabzon’da oluşan olumsuz hava, Abdullah Avcı’nın  bugün Twitter’dan yaptığı olumlu ve umut aşılayan açıklaması ile yerini sakinliğe bırakırken, bu akşam sahada ortaya konulan  mükemmel futbol ile morali düzelen taraftarları ise mest etti diyebiliriz.

Karşılaşmaya oldukça istekli başlayan Trabzonspor, kendi yarı sahasında mükemmel adam paylaşımı ile Monaco’nun etkili silahlarına fırsat vermezken, bugüne kadar oynanan maçlarda, Abdullah Hoca’nın dediği gibi çöpe atılan ilk yarıların aksine, Monaco kalesinde bulunan pozisyonlar hayli fazlaydı. 44. dakikada Malang’ın kendi kalesine attığı gol ile 1-0 öne geçen ve ilk yarıyı önde kapatan Trabzonspor, ikinci yarı ise adeta fırtına gibi esti. 48. dakikada, Bakasetas’ın ortasında  Vitor, kafa vuruşu ile Trabzonspor’u 2-0 öne geçirirken, 57. dakikada Bardhi, mükemmel bir vuruşla, serbest atıştan takımını 3-0 öne geçiren golü attı. 69. dakikada ise, kendine has vuruşu ile Trezeguet, maçın skorunu 4-0 olarak ilan ediyordu.

Bu maçta, tüm futbolcuların görevlerini eksiksiz yerine getirdiğini söylemeliyim ama bir futbolcuya ayrıca değinmeden geçemeyeceğim. Gbamin, bugün oynadığı mükemmel oyunla ne kadar etkili bir futbolcu olduğunu göstermiş oldu. Everton gibi Premier Lig’in güçlü ekiplerinden birinin, Gbamin için 25 Milyon Euro transfer ücretini boşa vermediğini de görmüş olduk.

Abdullah Hoca’yı da, bugünkü yapıcı açıklamaları ve Monaco gibi Avrupa’nın güçlü ekiplerinden birine karşı oynattığı etkili oyun ve galibiyet nedeniyle tebrik ediyorum. Sayın Hocam, eleştirdiğimiz gibi tebrik etmesini de biliriz. Tüm camianın görmek istediği Trabzonspor işte bu. Bu takımın, bu oyunu oynayabileceğine tüm camia zaten inandığı için sizi eleştiriyordu. Trabzonspor, bu oyunu oynamaya devam ettiği müddetçe, geçen yıl yaşanan başarıların, artarak devam edeceği mutlak bir gerçektir.