Süper Lig’in 32. haftasında, deplasmanda Gaziantep ile karşılaşan Trabzonspor, rakibini yenip, haftaya evinde oynayacağı Karagümrük maçında alacağı galibiyetle de şampiyonluğunu ilan etme hesapları yaparken, hiç ummadığı bir şekilde golsüz berabere kalarak 2 puan kaybedince, şampiyonluk tarihi için yeni hesaplamalar yapmak zorunda kaldı.

Geçen hafta gördükleri kartlar nedeniyle cezalı oldukları için, bu hafta kadroda olmayan Bakasetas, Djaniny ve Siopis’in oldukça arandığı maçta, istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan Trabzonspor, en yakın rakibi Konyaspor’un, bugün Rize’de mağlup olmasıyla yakaladığı avantajı da kullanamamış oldu.

Son haftaların formsuz oyuncuları Abdülkadir ve Nwakaeme’ye  Visca’nın da ayak uydurması, bugün bir türlü organize olunamamasının en büyük etkenlerinden biriydi diyebiliriz. Nwakaeme’nin haftalardır yaşadığı formsuzluğun nedeni, sanırım transfer ile ilgili yaşadığı problem olabilir. Zira, bu derece konsantrasyon kaybının,  başka bir izahı olamaz. Yönetim ve teknik yönetim, bu konuda ya gerekeni acilen yapmalı ya da kadro içerisinden alternatiflerini değerlendirmelidir. Normalde topsuz oyunda hiç olmayan Nwakaeme, bu formsuzluğu ile maalesef takımı eksik bırakmaktadır.

Son 3 haftada 7 puan kaybederek, çok daha erkenden şampiyonluğunu ilan etme şansını kaybeden Trabzonspor’da, son haftalarda  yaşanan formsuzluğun nedenlerini, teknik yönetim mutlaka araştırıp önlemini alacaktır. Geçen yıl Nisan ayında da 5 beraberlik alan Trabzonspor, bu Nisan ayında da aldığı iki beraberlikle, beraberlik sayısını 7’ye çıkarmıştır. Nisan ayına denk gelen bu düşüş, mutlaka araştırılmalıdır. Trabzonspor, daha önceden puan farkını açmasa, belki de son haftaların formsuzluğuna, streste eşlik edecek ve şampiyonluk şansını zora sokmuş olacaktı. Sayın Avcı maç sonu konuşmasında, taraftarı bayraklarıyla birlikte Karagümrük maçına davet etti. Tabii ki taraftar, her zaman olduğu gibi stadı yine doldurarak, her zamanki gibi  takımına sonuna kadar destek verecek. Taraftar bu desteği verirken, şampiyonluğu büyük ölçüde garantilemiş takımlarının, aynı zamanda şampiyon gibi oynamasını da istemekte. Umarım teknik yönetim, davet ettikleri taraftarları memnun edecek oyunu, bu maçta sahaya yansıtırlar.

Süper Lig’in beğendiğim ve gelecek vadeden hakemlerinden olduğunu düşündüğüm Erkan Özdamar, önemli bir hatanın haricinde, güzel bir maç yönetti diyebiliriz. O hatası da, Ertuğrul’un, Nwakaeme’nin bileğine bastığı pozisyonda Ertuğrul’a kırmızı kart göstermemesiydi. Bu pozisyonu hakem, iyi süzememiş olabilir ama Var Hakemi Özgür Yankaya, bu pozisyonda, acaba neredeydi? Ertuğrul bu pozisyonda atılsa, Gaziantep ikinci yarıyı 10 kişi oynayacaktı ve maçın kaderi belki de değişecekti. Kardeşim, sizin maçın kaderi ile oynamaya ne hakkınız var? Hangi takım olursa olsun, gereğini yapmak bu kadar mı zor?