Halil Şanlı yazdı.

Trabzonspor, Süper Kupa'da Sivas engelini rahat aşarak, şanına yakışır bir zafere daha imza attı. Bordo Mavililer,  hazırlık maçlarındaki dağınık görüntüsünden uzak ve umut vericiydi.

Karadeniz Fırtınası kaldığı yerden devam ediyor. Öncelikli olarak oyuncu ve teknik heyet gurubu ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. İstanbul'da oynanan maçta Süper Kupa'yı Sivas karşısındaki rahat oyunuyla kazanma başarısı gösteren Trabzonspor, tedirginliklerin yerine umut verdi. Maçın bazı dakikaları hariç, genelinde oyun kontrolünü elinde tutan Bordo Mavililer, hazırlık maçlarının aksine istekli, arzulu, yardımlaşma gayreti gösteren görüntüsü ile, kafalardaki 'acaba' sorularını sildi. Her şey elbette dört dörtlük değildi. Mesela, dikine ve daha çabuk çıkmalı Trabzon. Kanat ön bölgedeki oyuncular daha hareketli ve daha çok topa sahip olabilmeli gibi şeyler eksiklik olarak söylenebilir. Fakat, unutmamak lazım ki oynadıkça ve  idmanlar hafifledikçe bu eksikler daha kolay giderilecek. Hele ki yönetim mantıklı iki transfer daha yapabilirse tadına doyum olmaz bu takımın. Yeter ki huzur ortamı, takımdaşlık ruhu bozulmasın.

Sivas maçında özellikle yeni transferlere benden tam not. Daha evvelki yazımda da transferlerin isabetli olduğunu belirtmiştim. Larsen'e bayıldım. Eren'i çok beğendim. Trezeguet'i tanıdığım için tartışmam. Mısırlı oyuncu biraz daha idman yesin bakın kendini nasıl bulacak. Cornelius'u da ayrı tebrik ediyorum. 

Yeni sezona moralli ve Süper Kupalı olarak giriyor son şampiyon. Eğer kadro da Bakasetas dışında bir oyuncu satışı yapılmaz ve iki doğru transfer yapılırsa, yeni sezonun en büyük adayı yine Trabzonspor olur.