Geçen hafta evinde oynadığı Antalyaspor maçında, aldığı 1 puanla şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, bugün deplasmanda oynadığı Hatayspor  maçında, golsüz geçen ilk yarı sonrası ,48. dakikada, Djaniny’nin golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen, maçın uzatma dakikalarında, Diouf’un golüne engel olamayınca, maçtan 1-1 beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı. Maç başlamadan önce Trabzonspor sahaya çıkarken, Hatayspor’lu futbolcuların ve Hatayspor taraftarlarının, şampiyon takımı alkışlarla kutlamaları, futbol sahalarında uzun zamandır görmediğimiz güzelliklerdendi. Hatayspor yöneticilerini ve taraftarlarını,  bu şık ve örnek davranışları için kutluyorum.

Trabzonspor’un şampiyonluk ihtimalinin yükselmesi ile birlikte hazımsızlık problemi yaşayan ve her gördüğü mikrofona ağlamaya başlayan malum şahıslar, şampiyonluğun ilanından sonra, ağlama ritmini artırmış görünüyorlar. Hala TFF’de ve siyasette Trabzonspor’un korunduğu saçmalığını dillerine sakız eden bu  kişiler, bilmiyorlar ki, kendi başarısızlıklarını örtmek için yaptıkları algı mühendisliği ile kendi taraftarlarını bir şekilde  kandırabilirler ama önceki ve şimdiki TFF Başkanının, Disiplin Kurulu Başkanının ve Tahkim Kurulu Başkanının Fenerbahçeli olduğu gerçeğini değiştiremezler. “Siyaset, Trabzonspor’u koruyor.” diyen arkadaşa bir hatırlatma daha yapmak isterim; Avrupa’da yapılan tüm spor yargılamalarında, şike yaptığı kesinleşen Fenerbahçe’nin küme düşmemesi  için, TFF disiplin talimatının 58. maddesi değiştirilmiş, yöneticilerinin hapse girmemesi için de gece saat 03.00’de, TBMM’de , tüm partilerin ortaklığı ile yasa değiştirilmiştir. Böyle bir utancı taşımalarına rağmen, hala Trabzonspor’u suçlamalarını, ancak, yüksek oranda arsızlığın verdiği şımarıklık olarak açıklayabiliriz.

Bu şımarık açıklamalara Trabzonspor, uzun bir mesaj yerine, yine resmi  twitter hesabından yaptığı orantısız zeka ürünü bir mesajla cevap vermeyi tercih etti. Mesajda, Şampiyon Trabzonspor kadrosunda yer alan futbolcuların, sadece sessiz harfleri yer alıyordu. Umarım anlamışlardır!

Bu sessiz ve anlamlı  açıklamaya, Trabzonspor uğrunda can verenlerin ve Trabzonspor’u  canları kadar sevenlerin sessiz harfleri ile ben de destek vermek isterim.

Y K VRSNZ  MHMT DLMN   HSN CVLK  MSTF ÇLK HSN SVG  SML KYZ KRŞT KYZ NŞT KYZ YSF SVG  ZY KR  Y K VRSN RN  KZM KYNC ZKN SMR DZR CML  KDR ZCN