Başkan Genç’ten bayramlaşma daveti Başkan Genç’ten bayramlaşma daveti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerinde İsrail menşeili dondurma sattığı yönündeki ifadeleri kesinlikle gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, buzdolabının dışındaki yazıya bakarak yorum yapmanın sağlıklı olmayacağı ifade edilerek,“Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak İsrail mallarına karşı uyguladığımız boykot politikası, sadece sosyal tesislerimizde değil, tüm faaliyetlerimizde geçerlidir. Bu kararlı tavrımızı sürekli olarak sürdürüyoruz ve İsrail menşeili herhangi bir ürünü belediyemiz bünyesinde bulundurmuyoruz. Filistin halkının yaşadığı zorlukları ve baskıları göz önünde bulundurarak, İsrail'e karşı olan tepkimiz kesintisiz bir şekilde devam edecektir.

Ganita’da bulunan buzdolabının sadece dondurucu olarak kullanıldığını ve İsrail'e ait herhangi bir ürün içermediğini net bir şekilde belirtmek isteriz. Belediyemiz, bilgi kirliliğine ve yanlış anlamalara meydan vermemek adına bu tür konularda hassas davranmaktadır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak, İsrail mallarına karşı olan boykot kararımızı sadece sembolik bir adım olarak görmüyoruz. Bu, bizim için bir ilke ve değer meselesidir. 

Filistin halkının yanında olduğumuzu ve İsrail'in zulmüne karşı duruşumuzu her platformda sergilemeye devam edeceğiz. Bu konudaki duyarlılığımızı ve kararlılığımızı her zaman koruyacağız”denildi.