Kuruluşunun dördüncü yılını geride bırakan Trabzon Gönüllüler Derneği kadın sağlığına yönelik yeni çalışması ile bir kez daha gündemde.

Daha önce yürüttükleri kampanyalarla insanların ekonomi ve eğitim alanındaki ihtiyaçlarına destek olmaya çalışan Dernek, 24 Temmuz günü Op. Dr. Gökhan Erdil’in katılımı ile Kadın Sağlığı ve Hastalıkları konulu panel düzenliyor.

Yomra Kültür Merkezi’ndeki çalışma ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter Gökhan Sağlam, “Dernek yapılanmasına karar verdiğimizde hedefimiz toplumsal eşitsizliklerin ortadan kalkmasına katkı sağlamaktı. Şimdiye kadar yaptığımız projelerle bölgemiz insanlarına dokunduk. Her biri çok kıymetli çalışmalardı ancak “Siz Sorun Doktorunuz Cevaplasın” panelimiz sağlık alanındaki ilk çalışmamız olması sebebiyle ayrı bir kıymete sahip. Devam edeceğimiz bu panellerde ilk konu toplumun temeli kadınlarla ilgili olsun istedik. Mutlu, sağlıklı toplum hedefimizken kadınları göz ardı edemezdik.” dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökhan Erdil’in katılımcıların sorularını da yanıtlayacağı panelde gebelik süreci, kısırlık sorunları ve kadın kanserleri konuları ele alınacak.

60626c78-37c4-4f44-b534-ce9fce47de98