Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış eski ilçe ve belde belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile birlikte birçok ilçe ve belde belediye başkanı katıldı.

“TARİH BU KADROLARI YAZACAK”

Belediye başkanlarına hitap eden Başkan Genç, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti’nin Türkiye’nin önündeki bütün yasakları aştığına dikkati çekti. AK Parti’nin yaptığı devrimlerin ve bu devrimlere imza atan kadroların tarihe geçtiğini kaydeden Genç, “Eski Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ‘21. asır Türklerin asrı olacak’ demişti. Ne mutlu bize ki, 21. asrı Türklerin asrı olarak, ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak ilan edip, hem medeniyetimizin hem inancımızın bize yüklediği sorumluluğu ceddimizin yeryüzüne şümul eden icraatlarını tekrar ayağa kaldıran kutlu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın peşinde, onun kervanında bu yolculuğa hep beraber devam ediyoruz. Makamlar gelip geçicidir ama hepimizin kendi hayatında en büyük bahtiyarlık vesilesi olsa gerek. Allah size nasip ederse, hizmet edersiniz. Allah size ve bizlere nasip etti hizmet ettik. Ve onun rızasına inşallah nail oluruz. Bizim kendi inanış sistemimize veya siyasi davamıza, atalarımızın yeryüzünde hizmet ettiği inancımızın değerlerine uygun bir yönetim anlayışını icra etmek için önemli merhaleleri aşan siyasi önderimiz Recep Tayyip Erdoğan var. Çocukken Ayasofya dediğimiz zaman oranın bir gün cami olarak hizmete açılacağı ancak Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı iradesiyle mümkün olabildi. Bütün iddialarımız, onun kararlı iradesiyle hayata geçti. Dedelerimizin bize bıraktığı bu güzel toprakları, ülkemizi idare ederken, ülkemizin refah seviyesini artırmak için mücadele ederken, bir yandan da yasaklarla mücadele ederek, kısa zamanda diliminde bunları aştı. Bu süreçleri hep beraber canlı şahitler olarak yaşadık. Tarih bunları yapan kadroları yazacak. Ondan dolayı bahtiyarız, ondan dolayı mutluyuz.” dedi.

“MİLLET KENDİ ADAMINI BULDU”

2023 Genel Seçimlerinde de milletin iradesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şaşmayacağına vurgu yapan Genç, “Parti kurulurken şunu derdik, bu parti milli iradenin partisidir. ‘Bu partiyi millet kurdu, biz tabelalarını astık’ diyorduk. Milletimizin iradesini tevdi ettiği o adanmış insan, Recep Tayyip Erdoğan’dan o nedenle milletimizin iradesi şaşmadı, şimdi de şaşmayacak. Buna yürekten inanıyorum. Tabiri caizse millet kararlı bir güçle kendi adamını buldu. Tıpkı, 1950 olduğu gibi, tıpkı 1983’te olduğu gibi, tıpkı 1995 seçimlerinde rahmetli Erbakan’ın yaptığı gibi, millet kendi iradesine sahip çıkan adamı buldu ve onu seçti. Ve güzel işler yapıyor. Hem ulusal anlamda hem de uluslararası anlamda. Bütün olumsuzluklara, komşularımızdaki savaşlara rağmen, bu ülkenin kendi kaynaklarıyla beraber gece gündüz koşturan bir Recep Tayyip Erdoğan var. İnşallah milletimizin bu kararlı iddiası önümüzdeki süreçte de devam edecek. Buna yürekten inanıyoruz.”

“AK PARTİ TRABZON’DA HEP YUKARIYA GİTTİ”

AK Parti’nin kuruluşundan itibaren Trabzon’da her yıl daha güçlendiğini dile getiren Başkan Genç, “Partimizin kuruluşunda görev alan bir kardeşiniz olarak AK Parti’yi Trabzon’da daha yukarılara çıkabilmesi için gayret ettik, çabaladık. Ben şahit olduğum için ifade etmek istiyorum. O zor yıllarda lideriniz hapse atılacak dendiği yıllarda, yönetici bulmakta zorlandığımız yıllarda, o ağır yükü yüklenen kadro siz çok değerli başkanlarımızdır. Sizlere bundan dolayı en kalbi teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Yerel yönetimde başkan olmanın bir partiye ne kadar güç kattığını gören bir başkan olarak hep beraber yola devam ediyoruz. AK Parti Trabzon’da hep yukarıya doğru gitti. Sizlerle hasbihal etmek, değerlendirme yapmak ve fikirlerinizi almak için bu programı organize ettik. Davetimize icabet ettiğiniz için herkese çok teşekkür ediyorum. Hep beraber el birliğiyle gene üstümüze düşen vazifeyi, bu yolculuğumuzu Cumhurbaşkanımızın etrafında devam ettirmek istiyoruz.” dedi.

“RÜZGÂR TERSİNE ESTİĞİ ZAMAN YÜRÜMEK ZORDUR”

AK Parti’nin 2023 Genel Seçimlerinden zaferle çıkacağını belirten AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, “Kuruluşumuzdan bugüne 21 yılı tamamladık. Bir olduğumuz için 21 olduk. Eğer biz bir olursak, beraber olursak, kardeş olursak, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi inşallah 51 olacağız, inşallah 101 olacağız, inşallah 1001 olacağız. Değerli arkadaşlarım sizler bu davaya hizmet büyüklerimizsiniz. Biz de sizlerden devraldığımız bu bayrağı en güzel şekilde taşımaya gayret ediyoruz. Tüm teşkilatlarımızla birlikte cansiperane bir şekilde çalışıyoruz. Değerli arkadaşlar rüzgâr arkadan eserken çalışmak çok kolaydır ama rüzgâr tersine estiği zaman yürümek zordur. Şu anda biz rüzgârın tersten estiği bir dönemdeyiz, o yüzden sendeliyoruz ama Allah’ın izniyle bu süreci çok güzel bir şekilde atlatacağımızdan hiç şüphemiz yoktur. Bizler bu davaya inanmış gönül erleri olarak çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“VEFAYI EN ÇOK CUMHURBAŞKANIMIZ HAK EDİYOR”

Vefanın AK Parti’de çok önemli bir kavram olduğuna vurgu yapan Mumcu, “Vefa AK Parti’de çok önemli. AK Parti bir vefalar hareketidir. Vefa AK Parti’de bir semt adı değildir ve AK Parti’de çok önemlidir. Biz sizlerle birlikte hareket etmek istiyoruz, sizlerin görüşlerinden, tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Bu konuda bizlere göstereceğiniz her türlü fikre açığız. Değerli arkadaşlar karşımızda hiçbir zaman birbirine benzemeyen ve birileri tarafından bir araya getirilen bir güruh var. Bu güruhu bize karşı bir arada tutan dış güçler, emperyalistler ülkemizdeki tek arzuları liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmektir. O nedenle şu anda vefayı en çok hak eden Recep Tayyip Erdoğan’dır. 21 yılda bu ülkeye çok şeyler kattı. Şu anda biz buradaysak cumhurbaşkanımızın sayesindedir. Ülkemizi süper güç haline getiren, ülkemize çağ atlatan cumhurbaşkanımız vefayı en çok hak edenimizdir. O nedenle önümüzdeki süreçte bu davaya hizmet etmiş gönül erleri olarak yalnız bırakılmak istemiyoruz. Bu davaya sahip çıkarak cumhurbaşkanımızı tekrar seçtirmek istiyoruz. Bu konuda sizlerin destekleri çok önemli.” şeklinde konuştu. 

“HAYAT TECRÜBESİNDEN YARARLANMAK LAZIM”

Konuşmasında eski belediye başkanlarının hayat tecrübelerinden ve başkanlık deneyimlerinden yararlanılması gerektiğini dile getiren Akçaabat Belediye Eski Başkanı Şefik Türkmen ise, “Belediye başkanlığımız bitmesine rağmen mesai arkadaşlığımız devam ediyor. Sayın Başkanımıza böyle bir toplantıyı tertip ederek hasret gidermemize vesile olmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Burada hem hayat tecrübesi hem de belediye başkanlığı tecrübesi olan arkadaşlar var. Bu arkadaşlarımızdan istifade edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.” sözlerine yer verdi.

“BU DAVANIN HİZMET ERİ”

Yeşilyurt Belde Belediyesi Kurucu Başkanı Hamit Baycan, “Bu asil davanın birinci başkanı olan il başkanımıza, ilçe başkanlarımıza ve özellikle bu davanın hizmet eri Ahmet Başkanımıza teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Bizim davamızda vefa çok önemlidir. Bu vefa örneği toplantıların ilimize, ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Çarşıbaşı Belediyesi Eski Başkanı Coşkun Yılmaz, “İnşallah bu tür programları sıkça yapmayı Cenabı Allah bize nasip eder. Birlik ve beraberliğimiz Allah daim eylesin. Toplantımız hayırlara vesile olsun.” ifadelerine yer verdi.

“BİR DÖNEM DAHA CUMHURBAŞKANIMIZA İHTİYACIMIZ VAR”

Köprübaşı Belediye Eski Belediye Başkanı Ahmet Tekke ise Türkiye’nin en az bir dönem daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak, “Bu yaşta her işi yapmaya hazırım. Cumhurbaşkanımızı tekrar seçtirmeyi bir görev addediyorum. Bizim cumhurbaşkanımıza ihtiyacımız var, onu bir dönem daha cumhurbaşkanı seçmek bizim sorumluluğumuzdur, görevimizdir, hatta tarihsel sorumluluğumuzdur diyebilirim. Bütün arkadaşlarımın da aynı fikirde olduğuna inanıyorum. Bu toplantıya fırsat verdiği için başkanımıza da teşekkür ediyorum.” cümlelerine yer verdi.

Akçaköy Eski Belediye Başkanı Sultan Memiş, “2023 seçimleri hakikaten çok önemli. Ben şahsen önümüzdeki seçimler için verilecek her türlü ödevi yapmaya hazırım.” dedi. 

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE GAYRET EDİYORUZ”

Toplantıya katılmaktan gurur duyduğunu ifade eden Köprübaşı Belediyesi Eski Başkanı Sebahattin İmamoğlu, “Bu güzel toplantıyı organize eden Başkanımız Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyorum. Bu toplantıda bulunmaktan gurur duyuyorum, birlik ve beraberlik içerisinde bu davanın en iyi şekilde yükselmesi için gayret ediyoruz.” dedi.

Sürmene Eski Belediye Başkanı Fikri Usta ise, “Başkanımıza bu güzel organizasyonu tertip ettiği için çok teşekkür ediyorum. Bu tür toplantıları zaten sayın başkanımız sürekli olarak yapıyor. Hassasiyetlerinden ve duyarlılığından dolayı ve bizi bir araya topladığı için bir kez daha topladığı için başkanımıza teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

thumbnail_Toplantı (8)-1