Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, 2022 yılında Trabzon'da yatırım tutarı yaklaşık 75,5 Milyon TL olan projelerde, girişimcilere yaklaşık 55 Milyon TL hibe desteğinde bulunduklarını bildirdi.

Aydoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, ‘’2022 yılını geride bıraktıklarını belirterek, 2023 yılı için tüm hazırlıklarımızı tamamladık ekonomik anlamda ülkenin kalkınmasına destek sağlamak adına TKDK'nın faaliyette bulunduğu 42 ilde çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini aktardı.

Trabzon’da bugüne kadar 271 işletmeye destekte bulunduklarını, bu işletmelerin toplam yatırım tutarının yaklaşık 552 Milyon TL olduğunu ve sağlanan hibe desteğinin yaklaşık 366,5 Milyon TL olduğunu belirtti.

271 işletmenin sektörlere göre dağılımı;

Süt Üreten Tarımsal İşletmeler: 4

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması: 9

Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması: 3

Kanatlı Eti ve Kanatlı Eti Ürünleri İşlenmesi ve Pazarlanması: 2

Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması: 6

Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması: 12

Bitkisel Ürünlerin Çeşitlendirilmesi: 1

Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi: 59

Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler: 43

Kırsal Turizm: 120

Yenilebilir Enerji Yatırımları: 12

Yapımı tamamlanarak ödemesi gerçekleştirilen 84 projemiz ve devam eden 36 projemiz olmak üzere toplam 120 adet Kırsal Turizm projesi ile TKDK’nın faaliyette bulunduğu 42 il içerisinde Turizm sektöründe Türkiye 1.siyiz. Tüm projelerimizin tamamlanmasıyla birlikte Trabzon’a yaklaşık 293 Milyon TL’lik Turizm yatırımı kazandırmış olacağız.

Trabzon'da bugüne kadar tamamlanan işletmelerimizde 2124 kişi istihdam edilmiş olup tüm yatırımlarımız tamamlandığında istihdam sayısı yaklaşık 2500 kişi olacaktır. İlimizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak, insanlarımıza yeni iş kapıları açacak bu tür faaliyetleri desteklemekten mutluluk duyuyoruz.’’ dedi.