Resmi gazetede yayımlanan atama kararlarına göre Trabzonlu Turan Kuloğlu atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Adalet Bakanlığı'nda açık bulunan Personel Genel Müdürlüğü'ne Trabzonlu Turan Kuloğlu atandı.

Trabzonlu hemşehrileri Kuloğlu ile gurur duydu.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Turan Kuloğlu daha önce Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştı.

Haber: Recep Güngör

Turan Kuloğlu kimdir?

1979 yılında Trabzon/Araklı Çamlik tepe köyünde  doğmuştur. İlkokulu aynı köyde, Hafızlığını diyanete bağlı of ilçesi Eskipazar kasabası kavak camii kuran kursunda, orta ve lise eğitimini Araklı İmam Hatip Lisesinde tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2005 yılında, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden 2010 yılında mezun olmuştur. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ana bilim dalında başladığı ‘’Uluslararası Hukuk ve Türk Hukukunda İnsan Ticareti’’ konulu tezini tamamlamıştır. 2022 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olmuştur. 

2006 yılında Üsküdar Adliyesinde hâkim/savcı adayı olarak meslek hayatına başlamıştır. 2007 yılından itibaren sırasıyla Antalya/Alanya, Gaziantep/Nurdağı ve Bayburt illerinde hâkim olarak görev yapmıştır. 2012 yılında 6 ay süreyle Yargıtay meslek içi eğitim seminerine katılmıştır. 2013-2016 yılları arasında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı ve İş Yurtları Kurumu Daire Başkanlığı Tetkik Hâkimliği, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı ve Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2017-2018 yılları arasından Hakimler ve Savcılar(HSK) Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütmüştür.  Halen Yargıtay Cumhuriyet başsavcılıgı terör suçları  bölümünde cumhuriyet savcısı olarak görev yapmakta  Turan KULOĞLU, 13 Ağustos 2022 tarihli Resmi gazete ile Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne atanmıştır. 

Evli ve üç çocuk babasıdır.