Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme oynayarak katılacak. Bordo-Mavili ekip, play-off turunda elense dahi 5 milyon euro yani güncel kurda 87 milyon liralık gelirin sahibi olacak. Trabzonspor, play-off turunu geçip Devler Ligi'nde grup aşamasına kalırsa kasasına minimum 19,7 milyon avro (343 milyon lira) koyacak. Buna göre Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi bileti alırsa 343 milyon lira kazanacak, elenirse de 87 milyon lira ile Devler Ligi defterini kapatarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi10

Trabzonspor seri başı olamıyor!

Şampiyonlar Ligi öncesi son eleme turunda Trabzonspor'la birlikte 7 takım daha yer alacak ve seribaşı olan takımlarla seribaşı olmayan ekipler, birbirleriyle eşleşecek.

Takımların Avrupa'da son 5 sezonda ortaya koyduğu performansa göre oluşturulan klasmanda üst basamaklarda yer alan ekipler, seribaşı olarak kuraya dahil oluyor.

Son 5 sezonda 2 kez Avrupa'da sahne alan ve oynadığı toplam 14 maçın 6'sınden puan çıkartabilen (2 galibiyet, 4 beraberlik) Bordo-Mavililer, bu klasmanda 227'ini sırada bulunuyor.

Alt sıralarda kalan Trabzonspor, bu sebeple kurada seribaşı olamayacak.