61TrabzonHaber-

Gelecek sezonun hazırlıklarına şimdiden başlayan Trabzonspor'da eksik noktalar belirlendi. Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın yönetim ile gerçekleştirdiği toplantılarda takviye yapılacak mevkiler üzerinde duruldu. Geçtiğimiz sezonda olduğu gibi yeni sezon öncesinde de Avcı'nın, Başkan Ahmet Ağaoğlu'na ve Asbaşkan Ertuğrul Doğan'a transfer listesi sunduğu öğrenildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Asbaşkan Ertuğrul Doğan; "Bu sene çalışmalara daha erken başladık ve en kısa zamanda da transferi bitireceğiz. Hocamızdan listeyi alır almaz başladık." dedi.

Peki, Bordo-Mavililer kaç takviye yapacak? Avcı kaç oyuncu istedi?

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nu şampiyon bitiren Trabzonspor, dönem içerisinde sakatlanan ve cezalı duruma düşen oyuncular nedeniyle sıkıntılar yaşadı. Bordo-Mavililerde; Gervinho, Edgar Ié, Vitor Hugo, Bakasetas, Nwakaeme, Hamsik, Abdülkadir Ömür ve Bruno Peres gibi kilit isimler uzun süreli sakatlıklar yaşadı. Teknik Direktör Abdullah Avcı, yeni sezon öncesinde işini şansa bırakmak istemediği için kapsamlı ve alternatifli bir transfer listesi hazırladı. Deneyimli çalıştırıcının bu listede takviye istediği mevkiler de belli oldu.

Trabzonspor transfer listesi

Buna göre; Abdullah Avcı, yönetime verdiği listede; sol bek, stoper, orta saha (6 numara), sol açık ve santrafor olmak üzere 5 bölgeye transfer talebinde bulundu. Avcı ayrıca, Uğurcan Çakır'ın gönderilmesi ihtimalini hesaba katarak kaleye de bir isim önerdi. Toplamda 6 mevki için plan yapan Trabzonspor, transfer çalışmalarına da çoktan start verdi.

"Ağaoğlu, Bir hoca düşünün ki..."

Başkan Ahmet Ağaoğlu: "Düşünsenize lige başlarken önünüze transfer listesi gelse, çok sıkışık süreçte sağlıklı bir şey yapma şansınız çok az. Bir hoca düşünün ki ihtiyacı olan oyuncuların veya ayrılacakların listesini sezon bitmeden 2-3 ay önce veriyor. Sizin de yönetim olarak önünüzde ciddi zaman oluyor. Şampiyonluk sürecinde de birbirimizi karşılıklı şekilde motive ettik. Biz de hocaya verdiğimiz sözleri yerine getirmek için elimizden geleni yaptık."