Kiralık geldiği Trabzonspor'da gol kralı olduktan sonra Crystal Palace'den Leipzig'e transfer olan Sörloth, opsiyon şartlarını karşılamadan gittiği için Bordo-Mavili ekibe 10 milyon euro bonservis kazandırmıştı. Norveçli futbolcu, kendisi için ödenen toplam 20 milyon euro bonservis bedelinin hakkını veremedi. Leipzig'te tutunamayan ve Sociedad'a kiralanan Sörloth, burada da vasatı aşamadı. 26 yaşındaki oyuncu, Beşiktaş ile ciddi şekilde anılmaya başlandı.

Futbol yorumcusu Bülent Timurlenk, ssörloth, trabzonspor, beşiktaşöz konusu gelişmelerin ardından Sörloth için değerlendirmelerde bulundu.



Timurlenk'in ifadeleri şu şekilde:

"Trabzonspor, çok sıra dışı bir biçimde kiralık oynattığı bir oyuncu üzerinden 10 milyon euro gibi bir para kazandı. Bu acayip bir başarı, kolay kolay sağlayamazsın. Leipzig'in parası var ama hiçbir zaman Messi ve Ronaldo'yu almazlar. Yaşla alakalı. Sörloth'u elden çıkartılar mı? Çıkaracaklar gibi duruyor. Almanlar 16 milyon eurodan nereye kadar inebilir? Beşiktaş hangisini yapabilir? Satın alma opsiyonuyla mı kiralayabilirler?"