Trabzonspor ile sezon kupasını kaldıran Dorukhan Toköz, kariyerine dair kararını değiştirdi. Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra performansını yukarı çekmek amacıyla Trabzonspor'a gelen Dorukhan, daha önce ilk hedefinin Avrupa olduğunu fakat kendisini hazır hissetmediği için Bordo-Mavili ekibe geldiğini söylemişti. Şampiyonluğun ardından Dorukhan, Trabzonspor'da kontrat süresince kalmak istediğini söyledi. 26 yaşındaki orta saha, Şampiyonlar Ligi'ni beklediğini ifade etti.

Dorukhan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sezon başında Abdullah Avcı hocanın araması beni çok mutlu etmişti. Çünkü Abdullah hocayı çok severim, güzel günlerimiz geçmişti. Beşiktaş'ta kalabilirdim veya İstanbul'da başka bir takıma da gidebilirdim, Avrupa'dan da teklifler vardı. Ama ben biraz daha Türkiye'de kalma taraftarı olduğumu anladım. İlk başta gitmek istiyordum ama sonra fikrim değişti."

"Gerçekten iki farklı büyük camiada böyle güzel duyguları yaşamak inanılmaz. İnşallah kariyerimde daha bir sürü şampiyonluk görürüm ve başarılı olurum. Benim burada 3 sezon daha kontratım var. Bana teklif gelebilir ama ben kontratım bitene kadar buradayım. Şampiyonlar Ligi'ni bekliyorum. Orada başarılı sonuçlar alacağız."

Dorukhan Trabzonspor11

"Uğurcan ile genç milli takımlarda oynarken, çok küçük yaşlardan beri arkadaşız. O günden beri ne o benim odamdan çıkardı ne de ben onun. Hep en iyi yerlere gelmesini isterim, en iyi kulüplerde izlemek isterim. Çünkü çok iyi bir kaleci ve bunu ona ilk gördüğümde söylemiştim. Onun Avrupa'nın en büyük kalecilerinden biri olacağını daha ilk tanıştığımız gün söylemiştim. Bence Uğurcan gitmek istiyordur. Bunu da zaten hak ediyor. Şampiyonlukta büyük payı var. O yüzden bence artık misyonunu devam ettirmesi gerekiyor. Tabii ki bu benim düşüncem."

"Beşiktaş camiası hakkında hiçbir zaman kötü bir şey söyleyemedim ve benim haddime değil. Orada çok güzel günler geçirdim. Asla kötü konuşmam. Hatta bazen bana arkadaşlarım 'Sen Beşiktaş hakkında şöyle bir yorumda mı bulundun?' diye soruyor. O kadar güzel günümün geçtiği, ekmeğini yediğim hiçbir kulüp hakkında kötü sözler söylemem. Böyle güzel camiaları karşıma almak veya hakkında kötü konuştuğum iddiaları beni üzüyor. Lütfen insanlar sadece benim ağzımdan duyduklarına inansınlar."