Bu sezonki artan maaş yükü nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan bordo mavili takım gelecek sezonun planlamalarına şimdiden başladı!

41 milyon Euro’luk net maaş bütçesiyle sezona başlayan ancak hem Avrupa’ya hem de ligdeki zirve yarışına havlu atan Trabzonspor, önümüzdeki yıl mecburen küçülmeye gidecek. Hali hazırda sezon sonuna kadar ödenmesi gereken 30-32 milyon Euro’luk ciddi bir rakam var. Dolayısıyla yeni başkan Ertuğrul Doğan’ın, yaz döneminde kadroda ciddi bir temizlik operasyonu yapması bekleniyor.

İlk etapta 5 isim yolcu Sözleşmesi sona erecek Hamsik’in yanı sıra, kiralık kontratları bitecek olan Yusuf Yazıcı, Gbamin, Naci Ünüvar ve Lazar Markovic’le vedalaşılacak. Marc Bartra, Bruno Peres ve Vitor Hugo’nun ülkelerine dönmek istedikleri konuşuluyor. Peres ile Hugo’ya Brezilya’dan pek çok teklif var. Kariyeri kupalarla dolu olan Bartra’ya da bazı La Liga ekipleri talip. Sezon başında 3 milyon Euro’ya Levante’den transfer edilen Enis Bardhi, satış listesindeki ilk isimlerden.

Geçtiğimiz ay Al Sharjah’a kiralık gönderilen Djaniny, Suudi Arabistan ekibinde çıktığı 7 maçta 5 gol atarken, 1.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanmaları neredeyse kesin. Bu 10 oyuncuya, teklif gelmesi halinde Umut Bozok ve Larsen gibi isimler de eklenebilir. Kadronun kalanıyla ilgili kararı ve planlamayı ise yeni teknik direktörün yapması bekleniyor. Kısacası Fırtına, yine ciddi bir transfer hareketliliği yaşayacak.