61TrabzonHaber-

Trabzonspor, Süper Lig'de şampiyonluğu garantilemesinin ardından gelecek sezonun hazırlıklarına start vermişti. Bordo-Mavili ekip, kadroya katılacak isimler kadar takımdan gönderilecek futbolcular üzerinde de duruyor. Teknik Direktör Abdullah Avcı, Başkan Ahmet Ağaoğlu ve Asbaşkan Ertuğrul Doğan'ın gerçekleştirdiği transfer zirvesinde yeni sezonda istenmeyen oyuncular da konuşuldu. Avcı'nın geçtiğimiz dönemde olduğu gibi, düşünmediği futbolcuların ismini idari birime bırakacağı aktarıldı. Trabzonspor'da gönderilecek oyuncuların başında ise Trondsen ve Koita geliyor. 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan ikili için farklı çözümler üretildi. 

Koita gelişmesi!

Trabzonspor, sözleşmesi 2024'e kadar devam edecek Koita'yı göndermekte zorlanabilir. Yabancı kontenjanı nedeniyle verim alamadığı isimleri takımda tutmayacak olan Trabzonspor, Koita'dan kurtulmak için alternatif çözüm üretti. Bu kapsamda; ilk etapta oyuncuyla masaya oturulacak. 31 yaşındaki hücumcu Bordo-Mavililerin mukavele feshetme bedelini uygun bulursa ayrılacak. Koita ile anlaşmaya varılamazsa kiralama formülü devreye girecek. Fırtına, Gine asıllı Fransız golcüyü Giresunspor'a sunabilir. 

"Koita'yı istemiştik ama..."

Daha önce Trabzonspor'dan Koita'yı istediklerini söyleyen Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, oyuncunun sakatlıkları nedeniyle alternatiflere yöneldiklerini ifade etmişti. İyileşen Koita'nın Giresunspor'a kiralanması gündeme geldi.

Hakan Keleş, Koita için şöyle konuşmuştu: "Koita'yı sezon başında istemiştik ama Trabzonspor vermemişti. Şimdi de sakatlıklar yaşadı, büyük ihtimal alternatiflere yöneleceğiz."

Koita Trabzonspor1

Maaşı yüksek, performansı düşük!

Trabzonspor'un göndermeyi düşündüğü Koita, Bordo-Mavili ekipten senede 1.1 milyon euro maaş ve 333 bin euro imza parası kazanıyor. Maaşı yüksek olan hücumcunun performansı ise dipte. Fırtına'da bu sezon; aralıklarla 20 maçta şans bulan Koita sadece 1 gol, 1 asist kaydetti ve 264 dakika sahada kaldı.

Sakatlıkları bıktırdı!

Trabzonspor'a geldiği günden beri rutin halde sakatlık yaşayan Koita, sezon içerisinde yaklaşık 150 günü takımdan ayrı geçirdi. İstikrarsız grafiğinin yanı sıra kronik sakatlıkları olan Koita, Teknik Direktör Abdullah Avcı için alternatif olabilmekten çok uzakta.

Piyasa değeri dibe vurdu!

Kariyerinde daha önce Montpellier, Lens, Le Havre, Caen, Blackburn ve Kasımpaşa gibi takımlarda forma giyen Koita'nın piyasa değeri son zamanlarda dibe vurdu. Bir dönem 1.2 milyon euro paha biçilen oyuncunun şimdiki değeri ise 400 bin euro civarlarında. Yapılacak sezon sonu güncellemesiyle Koita'nın 300 bin euro bandında yer alması bekleniyor.