Halil Şanlı yazdı...

Trabzonspor bana göre Trezeguet transferinden sonra Kaan ve Alioski transferlerini bitirmeli. Bu iki oyuncu Trabzonspor'da hem kalite hem de ekonomik kazanç sağlar.

Kısa ve öz yazmak, okurlarımı net cümleler kurmak istiyorum. İsteyen katılır isteyen katılmaz. Bence Nwakaeme'nin gönderilmesi yanlıştı. Takımı şampiyon yapan ve izler bırakan bu oyuncu istenilseydi, tutulurdu. Çok para istediği ve direttiği doğru değil. Kaldı ki böylesine katkı yapmış bir isim daha görkemli şekilde ödüllendirilmeliydi.

Eren Elmalı transferi olumlu. Fakat ilk kez bir büyük takımda forma giyecek. O nedenle bekleyip göreceğiz. Larsen transferi çok isabetli oldu. İyi ve disiplinli bir oyuncu. Doğucan hakkında fazla bir fikrim yok.

Trezeguet tartışılmaz bir isim. Nwakaeme'nin yerini doldurabilir mi? Bilmiyorum ama en azından şunu diyeyim ki, alınabilecek en iyi alternatif. Benim çok beğendiğim ve Kasımpaşa'da oynadığı yıllardan beri her yönetici arkadaşıma tavsiye ettiğim bir isim.

Şimdi Alioski alınmalı diyorum. Hem sol bek hem sol ön oynayabiliyor. Onu, formsuz bir Eren'in yerinde oynatıp, önde Trezeguet'i sahaya sürersiniz. Eren iyiyse, Alioski'yi sol öne koy ve Trezeguet'i on numara veya serbest adam pozisyonuna al. Yani oraya yeni bir takviyeye gerek kalmaz. Zaten Trezeguet'in en verimli olduğu yer, serbest adam pozisyonu.

Kaan alınmalı. Çünkü sağ stoper, sağ bek, ön libero... Yani joker. Rüştünü ispat etmiş ve skora katkı yapabilen bir isim. Onu aldığınızda başka alternatif sağ bek arayışına da gerek yok.

Demem o ki, transfer politikası iyi gözüküyor. Fakat bu takımda belli ki bir kaç oyuncu gidip, beklenmedik gelişmeler olacak. Ben olsam, Uğurcan'ı vermem. Ama en önemlisi Kaan ve Alioski transferleri bana göre.