Bu sezonki en büyük hedeflerinden biri Türkiye Kupası ve bu organizasyonda 10. kez mutlu sona ulaşmayı hedefleyen Trabzonspor, deplasmanda Süper Lig’in son sırasındaki Ümraniyespor’la karşılaştı. İlk yarı Fırtına için adeta kabus gibi geçti. İkinci yarıda iki takım da fırsatlar yakalamasına rağmen skor uzun süre değişmedi. Bordo Mavililer’in umutları azalmışken, stoper Vitor Hugo devreye girdi ve 90+3. dakikada attığı kafa golüyle maçı uzatmalara taşıdı.

Bordo-Mavililer, 30 dakikalık bölümde maça asılırken, Bakasetas’la penaltıdan yararlanamamasına karşın farka gitti. Yusuf Yazıcı, biri penaltıdan attığı 2 golle yıldızlaştı. Kapanışı Maxi Gomez yaptı: 1-4. Türkiye Kupası’nda adını çeyrek finale yazdıran Trabzonspor, artık kura çekimini beklemeye başladı.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final Kura Çekimi, bugün saat 14.00'te yapılacak. Kura çekimi A Spor'dan canlı olarak yayınlanacak. Çeyrek Final müsabakaları 28 Şubat, 1 ve 2 Mart'ta, Yarı Final 1. maçları 4, 5 veya 6 Nisan, Yarı Final 2. maçları ise 25, 26 veya 27 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Seri başı olan takımlar:

Fenerbahçe

Trabzonspor

Başakşehir

Sivasspor

Seri başı olmayan takımlar:

Galatasaray

Ankaragücü

Gaziantep FK

Kayserispor