Ankara’da 11. Genel Kurultayını düzenleyen Vatan Partisi Cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Oy birliği ile aday gösterilen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak seçildi.

Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı seçilen Perinçek, "Hegemonyacılığa karşı mücadele eden ve devletlerin egemenliğini savunan, emperyalizmin ağası ABD emperyalizmine karşı mücadele eden dünya devletlerine sesleniyoruz." dedi.

"MİLLETİMİZDEN GÖREV İSTİYORUZ"

Perinçek, adaylığa seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

Bunu başaracak birikimimiz var Vatan Partisi olarak sorumluluk ve görev üstlenmeye hazırız. Arkamızda bıraktığımız tecrübeler, o tecrübeler de kazandığımız büyük mira, göğsünde taşıdığı iman bilinçlerimizdeki ışıkla, insanlığa sadakat yeminleri ederek, Türkiye'nin önündeki zorluklardan başarıyla çıkarız.

"BİZ KABİLE KURMAYACAĞIZ HÜKÜMET KURACAĞIZ"

Biz kabile kurmayacağız hükümet kuracağız. Devrimci bir hükümet kuracağız. Atatürk gibi çözeceğiz. Karahan Uygur, Selçuklar, Memlükler, Osmanlı bütün o imparatorluk devlet kurma ordu kurma mirası birikimi ve iki yüz yılın devrimci birikimi Talât Paşa Mustafa Kemal'lerle Türkiye'nin önündeki sorunları çözeriz.

"MİLLETİMİZDEN YETKİ İSTİYORUZ"

Sizin bana verdiğiniz göreve çok teşekkür ederim. Ben bu milletin ocaklarından yetişmiş bir arkadaşınızım. Baba tarafından yukarı fırat Apçağa köyü Erzincan'danım. Türk evladıyım. Ana tarafından Darende Balaban aşiretinden gelen bu milletten kan almış can almış eğitim almış görgü almış ailelerde yetiştim. Milletimizin bana sağladığı imkanlarla okudum, üniversitelerde görev aldım. Beni esas adam eden, erenlerden yapan, derviş geleneğinin bir hizmetkarı yapan Vatan Partisi olacak. Ben bu Vatan Partisi'nde yetiştim.