Süper Lig’in 34. haftasında, haftalardır ötelediği vuslatı çok yakınlaştırabilecek bir galibiyeti elde etmek amacı ile Adana Demirspor deplasmanında sahaya çıkan Trabzonspor, bu amacına ulaşabilmek için ne kadar kararlı olduğunu ortaya koyan mükemmel futbolu ile daha ilk yarıda sonuca gitti diyebiliriz.

Visca’nın düşürülmesi ile kazanılan penaltı atışında, topu kaleci Muriç’e nişanlayan Abdülkadir, kaçırdığı penaltı sonrası büyük moral bozukluğu yaşarken, Var’ın kural ihlali uyarısı, Abdülkadir’in moralini yerine getirmeye yetti. Tekrarlanan atışı bu kez Peres kullanıp topu ağlarla buluşturunca, Trabzonspor karşılaşmada 1-0 öne geçti. Bu golden 5 dakika sonra Visca’nın sağ kenardan yaptığı ortaya Cornelius mükemmel yükselip topu köşeye bırakırken, aynı zamanda takımını da 2-0 öne geçirmiş oldu.

2-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona eren ilk yarının ardından, üstün oyununu sürdüren Trabzonspor, yıllardır uzak kaldığı 61. dakika golüne Djaniny ile ulaşıp, skor 3-0 olunca artık oyunun kontrolünü de tamamen eline almış oldu. Fakat maçın sonlarına doğru skorun verdiği rahatlıkla geriye yaslanılınca, Adana Demirspor, Trabzonspor ceza sahası çevresine çok adamla gelmeye başladı. Haliyle ceza sahası çizgisinde oluşan karambolde kazanılan serbest vuruşu kullanan Vargas, Karagümrük maçında Biglia’nın attığı golün aynısını atınca skor da 3-1 oldu. Maçın son dakikalarında yine Trabzonspor ceza sahasında oluşan karambolde Adana Demirspor’lu Samet, ayağını yere takıp kendisini atınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Remy’nin kullandığı atışta yan direkten dönen top ve maçın 3-1 sona ermesi, adeta Trabzonspor’un beklediği vuslata yakın zamanda kavuşacağının müjdecisi gibiydi.

Bugün, mükemmel bir oyun ortaya koyan tüm futbolcuları ve teknik yönetimi tebrik ediyorum.

Dün Rize’de seyrettiğimiz tiyatro sonrası şampiyonluk hesapları yapanlar, sanırım bu maçtan sonra büyük bir hüzünle gerçek dünyaya dönmüşlerdir!

Yine Rize’de dün ilginç bir olay yaşandı. Trabzonspor’u kullandıkları 3 penaltı ile 3-2 yenmelerine rağmen Trabzonspor’a küfür edenler, dün akşam Fenerbahçe’ye 6-0 yenilmelerine ve bu maçla birlikte büyük ihtimalle küme düşecek olmalarına rağmen Fenerbahçe’yi alkışladılar. Gerçekten ilginç! Yıllardır asansör takım olmalarının en büyük nedeni de bu zaten. Kendi takımları yerine Fenerbahçe sevdasının daha ağır basması…