Şampiyonluk yolunda, her hafta emin adımlarla hedefe doğru yol alan Trabzonspor, evinde misafir ettiği Kayserispor karşısında, ilk yarıda istediği oyunu ortaya koyamayınca, hiç beklemediği bir şekilde, 24. dakikada Gavranoviç ve 45. dakikada Thiam’ın attığı gollerle, devre arasına 2-0 mağlup olarak girmek zorunda kaldı. Geçen hafta Alanyaspor deplasmanında oynanan oyun sonrası, bu maç için de aynı beklenti içine giren taraftarların, yenilen 2 şok gol sonrası takımlarına desteği devam ettirmesi, ikinci yarı ortaya çıkacak fırtınanın adeta habercisi gibiydi.

Maça daha ilk yarının ortalarında müdahale etmesini beklediğimiz Abdullah Hoca, ne düşündü bilemeyiz ama skor 2-0 olunca daha önce müdahale etmediğine pişman olmuştur diyebiliriz.

İkinci yarıya 3 değişiklikle ve tüm riskleri alarak başlayan Trabzonspor, 49. dakikada Visca’nın golü ile bu maçı çevireceğinin ilk işaretini verirken, ikinci yarı oyuna girdikten sonra oyunun rengini değiştiren Djaniny, 59. dakikada attığı gol ile Trabzonspor’lu futbolcularda maçın artık çevrilebileceğine olan inancın artmasına, Kayserispor’lu oyuncularda ise korkunun ivme kazanmasına neden oldu diyebiliriz. Maçta beraberliği yakaladıktan sonra galibiyet için her türlü hücum şeklini deneyen ve bu hücumlarda 3 topu direkten dönen Trabzonspor, muhteşem geri dönüş hikayesinin noktalanacağı galibiyet golüne ise maçın uzatma dakikalarında Nwakaeme ile ulaştı. Kayserispor ceza sahası içerisinde Mert’in topu eli ile oynaması neticesinde Var’ın uyarısı ile kazanılan penaltı atışını kullanan Nwakaeme, attığı gol ile Trabzonspor’u galibiyete taşırken, ikinci yarı kenar yönetiminin oyuna müdahaleleri, takımın ve taraftarların galibiyete olan inancı, adeta bu muhteşem geri dönüşünün ortak mimarları gibiydi.

Bu galibiyet ile birlikte şampiyonluk yolunda çok önemli bir maçı daha geride bırakan Trabzonspor, maç fazlası ile en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını da 17’ye çıkarmış oldu. Hedefe ulaşmak için önünde çok önemli 11 maçı daha bulunan Trabzonspor’un, oynayacağı her maçı, bugün ikinci yarıda oynanan oyun ciddiyetinde oynayacağına inanıyorum. Çünkü bugün oynanan ilk yarı, adeta bir ders niteliğindeydi.