Tansel Kolcu yazdı

Süper Ligin 33. haftasında, küme hattına yakınlığı nedeniyle oldukça zor günler yaşayan ve şiddetle puana ihtiyacı olan Kayserispor’a konuk olan Trabzonspor, daha önceki maçların aksine bugün etkili bir oyun ortaya koyamamasına rağmen sahadan 2-1 galip ayrılarak üçüncülük yolunda çok önemli bir avantaj elde etmiş oldu.

 24. dakikada, Meunier ve Enis, adeta daha önce attıkları golün fotokopisini getirip yine bize seyrettirdiler. Bu dakikada Meunier, sağ kanattan çizgiye inip öyle bir orta yaptı ki, Enis’e sadece kafa ile topa dokunmak kaldı ve Enis, attığı  bu gol ile Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı da bu sonuçla sona erdi. Maçın ikinci yarısında, Bardhi’nin mükemmel golü, Var’ın uyarısı ile iptal edilse de Trabzonspor, beklediği 2. gole 58. dakikada ulaştı. Uğurcan’ın kale vuruşunda, kafa ile topu Pepe’nin önüne indiren Enis, attığı gol sonrası, bu pozisyonda, bir de asiste imza atmış oldu. Enis’in pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Pepe, klasına yakışır bir vuruşla topu ağlara gönderince, Trabzonspor farkı ikiye çıkarmış oldu. Kayserispor’un, farkı 1’e indirmek için yüklendiği pozisyonlarda yaşanan kontrataklarda, Trabzonspor’un çok boş alan bulmasına rağmen  bunu değerlendirememesi, orta sahada bir maestro eksikliğinin ispatı gibiydi. Maçın sonlarına doğru Uğurcan’ın yaptığı büyük hata, Kayserispor’u son dakikalar için hayli umutlandırdı. Kayserispor bu pozisyonda,  Bourabia ile skoru 2-1 yapsa da kalan dakikalarda skoru değiştirecek golü bulamayınca maç 2-1 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

  Sayın Avcı, geçen hafta eleştirdiğimiz Umut Bozok  tercihi sonrası bu hafta, Enis ile maça başlamasının meyvelerini topladı diyebiliriz. Enis, attığı gol ve yaptığı asistle adeta maça damga vurdu.

 Uğurcan ve Denswill, haftalar önce Alanyaspor maçında yaptıkları hata sonrası yenilen golün bir benzerini, neredeyse bugün bir daha  yaşatacaklardı. Bu sefer Denswill, ceza sahası içerisinde serbest vuruşu Uğurcan’a doğru kullandı ve o esnada Uğurcan, başka yöne bakıyordu. Şans eseri yakında Kayserispor’lu futbolcu yoktu.Ders almak için bu pozisyon yetmemiş olacak ki Uğurcan, 87. dakikada yaptığı çok büyük hata ile neredeyse Trabzonspor’un puan kaybına neden olacaktı. Sevgili Uğurcan; Bu hata ile şampiyonluk da kaçabilirdi. Bunun izahını nasıl yapacaktın? Lütfen biraz ciddiyet…

Maçın hakemi Çağdaş Altay’ı yazayım dedim ama gülmekten zor yazıyorum. Trabzonspor aleyhine bir penaltı çaldı ki komedi. Sanırım, Var’daki İspanyol hakem de gülmekten, pozisyonu 3-4 dakikada ancak çözebildi. İkinci yarıda, Bardhi’nin golünü verdi ama bu gol de yine haklı olarak  Var’dan döndü. Berat’a verdiği sarı kart ise adeta “Niye tekme yedin?” diye verilmiş bir karttı. Pozisyonda, tekmeyi yiyen Berat ama kartı gören yine Berat’tı. TFF, Var’a yabancı hakem getirdi ve bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu görüyoruz. Sanırım TFF yakında, Orta Hakem de getirmek zorunda kalacak. Yoksa bu hakemlerle, her maç gülmekten maç seyredemeyeceğiz…