Tansel Kolcu yazdı.

Süper Ligin 16. hafta erteleme maçında, evinde Samsunspor ile karşılaşan Trabzonspor, ilk yarıda bulduğu 2 gol ile rakibini 2-1 mağlup ederek, ligin ilk yarısını 36 puanla kapatmış oldu.

Sahaya, Ankaragücü maçındaki kadroyu koruyarak çıkan Trabzonspor, üçüncülükteki yerini sağlamlaştırmak adına, mutlak galibiyet parolası ile başladığı maçta, ilk golü yine organize bir ataktan değil, duran  toptan kazandı. 21. dakikada, Bakasetas’ın serbest vuruştan  ceza sahasına gönderdiği topu, Benkovic düzgün bir kafa vuruşuyla ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının uzatma dakikalarında kullanılan korner atışında, çizgide topla buluşan Visca’nın ceza sahasına ortaladığı topu, Onuachu, mükemmel bir kafa vuruşu ile ağlara göndererek, hem takımını 2-0 öne geçirmiş hem de ilk yarının skorunu ilan etmiş oldu. 

Maçın ikinci yarısına, en azından  bir gol bulup beraberlik için ümitlenebilirim düşüncesi ile oldukça istekli başlayan Samsunspor, aradığı pozisyonları bulsa da Uğurcan, bu pozisyonlarda gole izin vermedi. Karşılıklı pozisyonların çok olduğu bu yarıda, her iki takım da  pozisyonları değerlendiremezken, maçın uzatma dakikalarında, Samsunspor’un kazandığı penaltı atışını Taylan gole çevirince, skor 2-1 oldu ve maç da bu sonuçla sona ermiş oldu. 

Maç sonrası mikrofonlara konuşan Abdullah Hoca, kadronun yetersizliğinden bahsederken, bunun şikayet değil, gerçeğin dile getirilmesi olduğunu söyleyip, yeniden yapılanmanın da sinyallerini  vermiş oldu. Oynanan oyun için ise, “Tabelanın yazdığı doğrudur.” diyerek, yine bize yazı başlığı yaratmış oldu!

Abdullah Hocam, yerden göğe kadar haklıdır. Takımı 7. sıradan alıp, en yakın rakibi Beşiktaş’a 4 puan fark yaparak  3. sıraya getirmiş. 11 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile yakaladığı 2.18’lik puan ortalaması ile rekorlar kırmıştır. Tabii ki tabelanın yazdığı bu ama maalesef, sahaya yansıyan görüntü, tabelanın tam tersi. Sayın Hocam; Trabzonspor kadrosu yetersiz olabilir. Bu konuda size katılabilirim ama aynı zamanda, bu ligin en maliyetli  3. veya 4. kadrosu olduğu da bir gerçektir. Buna rağmen, bizim 2-3 futbolcumuzun maliyetine oluşturulan diğer süper lig takımlarının, oyun olarak Trabzonspor’dan daha iyi bir görüntü verdikleri de bir gerçektir. Maalesef, yetersiz gördüğünüz kadronun oluşumundaki katkılarınız da yadsınamaz. Umarım, yeniden yapılanırken oluşturacağınız kadro için ileride yine “Bu kadro yetersiz” açıklamasında bulunmazsınız. Zira şampiyonluktan sonraki kadro yapılandırmanız facia!

Sayın Hocam, affınıza sığınarak bir hatırlatmada daha bulunayım. Seyirci neden gelmiyor diye merak ediyorsunuzdur mutlaka. Sayın Hocam; Trabzonspor taraftarı tabelaya bakmaz, sahaya bakar. Ruhuna uymayan bir oyun izletilmeye zorlandığında da daralır. Onları darlatmayın…Önümüzdeki sene, isterseniz 2.50 puan ortalaması yakalayın, takım ikinci olduktan sonra o tabelanın ne yazdığının Trabzonspor taraftarı için önemi olmaz. Onların yegane isteği, şampiyon olamasalar da, sahada izledikleri takımlarının, coğrafyanın ve Trabzon insanının karakteristiğini sahaya yansıtan oyununun, damaklarında bırakacağı eşsiz tattır…