Her Dönem Trabzonlu Bir Bakana Sahip Olan Şehir, Ne Yazık ki Gereken Hizmeti Alamamıştır.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, 24 Şubat Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümüyle ile alakalı gündem dışı bir konuşma gerçekleştirdi. Yavuz Aydın, TBMM yaptığı konuşmasında, Trabzon’a her seçim vaat edilen fakat gerçekleştirilmeyen projeleri gündeme taşıdı. Göç, işsizlik, istihdam ve atıl durumda kalan projeleri değindi. Her dönem kabinede Trabzonlu en az bir devlet bakanı olmasına rağmen Trabzon’un yeterli seviyede hizmet alamadığını vurguladı.

Suiçmez: Emeklilere, Taşeronlara ve Kamu avukatlarına hakları teslim edilmelidir Suiçmez: Emeklilere, Taşeronlara ve Kamu avukatlarına hakları teslim edilmelidir

TRABZONLU BAKAN VAR AMA TRABZON’A BAKAN YOK

Trabzon’un AK Parti iktidarı tarafından her seçim aynı vaatlerle oyaladığını belirterek, “Birçok medeniyetin sahip olmak istediği Trabzon, 24 Şubat 1918 tarihinde, düşman işgalinden kurtulmuştur. Trabzon, 1918’de düşman işgalinden kurtuldu, fakat, göç veren bir şehir olmaktan kurtulamadı. Trabzon, 1918’de düşmanı yendi, fakat, geçim sıkıntısına mağlup oldu. Kurtuluşumuzun üzerinden 106 yıl geçti, fakat, işsizlik sorunu hala halledilemedi. Trabzon, AK Parti İktidarının gerçekleştiremediği vaatlerden ne yazık ki, kurtulamadı. Neredeyse her dönem en az bir Trabzonlu Bakana sahip olmasına rağmen, Trabzon gereken hizmeti ne yazık ki alamamıştır. Şehrimiz yıllardır, AK Partili Belediye Başkanları tarafından yönetilmektedir, ancak hizmet ve yatırım almak konusunda sınıfta kalmıştır. Yıllardır vaat ettiğiniz raylı sistem nerededir? Trafik ve otopark sorunu, ne zaman halledilecektir? Trabzonlu hemşehrilerimiz, her seçim öncesinde yalan vaatler duymaktan bıkmış durumdadır.” ifadeleri kullandı.

“PROJELER YARIM BIRAKILDI, ATIL KALDI”

Trabzon’a vaat edilen projelerin yarım bırakıldığına veya başka şehirlere kaydırıldığına değinen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın sözlerini şu şekilde bitirdi:

“2023 Genel seçimleri öncesinde, Akçaabat’ın Mersin mahallesinde, Güney Çevre yolunun temel atma töreni gerçekleştirdiniz fakat, temelin T’sini bile bırakmadınız. Trabzon’a lojistik merkez yapılması sözü verdiniz, ardından bu projeyi farklı bir şehre kaydırdınız. 2019 yılında Arsin’e Yatırım Adası yapılacağını Resmi Gazete’de yayınladınız fakat henüz bir gelişme sağlamadınız. Beşirli sahilinde Gülcemal Projesi kapsamında sahili doldurdunuz, hem atıl bir şekilde işi yarım bıraktınız hem de hemşehrilerimizin denizle bağlantısını kopardınız. Sürmene Çamburnu Tersanesi’nde işletmenin yaptığı usulsüzlükleri görmezden geldiniz. Konuyla alakalı verdiğim soru önergesine ise gelişi güzel, üstünkörü bir cevap verdiniz.”