Suiçmez, yapılan Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde belirtilen kamu avukatlarına yönelik reformların hayata geçirilmediğini ve bu durumun devletin avukatlarını oyaladığını ifade etti. Ayrıca, kadına yönelik şiddet konusunda iktidara çağrıda bulunan Suiçmez, 8 Mart'ta alanlarda olacaklarını ve kadınların haklı taleplerini barışçıl bir ortamda dile getirmeleri gerektiğini belirtti.

Suiçmez, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden 8. Yargı Paketi'nin beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu söyledi.

Aydın; “Trabzon’u kaderine terk ettiler” Aydın; “Trabzon’u kaderine terk ettiler”

Suiçmez; “Geçici, Mevsimlik ve Çaykur işçileri kadro istiyor, Emekliler seyyanen zam istiyor, Taşeronda kalan ve kadro alamayan çalışanlar kadro bekliyor, Emeklilikte adalet arayanlar çözüm bekliyor, kademeli emeklilik istiyorlar, sözleşmeli öğretmenler kadro, atanamayan öğretmenler atama bekliyor, staj ve çırak mağdurları, staj ve çıraklık süresinin SGK başlangıcı sayılmasını istiyor, esnaf ve çiftçiler, Bağ-Kur priminin 9000 günden 7200 güne düşürülmesini talep ediyorlar.” sözleriyle, vatandaşların sorunlarını çözecek hiçbir düzenlemenin 8. Yargı Paketi'nde olmadığını ifade etti.

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde ilan edilen kamu avukatlarına yönelik reformları sıralayan Suiçmez, bu reformların hayata geçirilmesi konusunda 2 yıllık bir sürenin belirlendiğini anlattı.

Kamu avukatlarına yönelik söz konusu taahhütlerin yerine getirilmediğini belirten Suiçmez, "8. Yargı Paketi'nde de kamu avukatlarının sorunlarını çözecek düzenlemeler mevcut değil. 5 bin 500 kamu avukatı, 2019 yılından bu yana her yargı paketinde çalışma esasları ve özlük haklarında iyileştirme yapılmasını bekliyor. Devletin avukatları oyalanıyor, mesleğin itibarı yok ediliyor." ifadelerini kullandı.

Suiçmez, kamu avukatlarının beklentilerinin haklı olduğunu vurgulayarak, "Kamu avukatlarına, 8. Yargı Paketi ile hakları teslim edilmelidir." diye konuştu.

Türkiye'de 2 gün önce 8 kadının katledildiğine de işaret eden Suiçmez, kadına yönelik şiddet konusunda iktidarın gereken adımları atmasını istedi.

Suiçmez, "8 Mart'ta alanlarda olacağız. Korkmadan, susmadan, itaat etmeden, haklarımız ve hayallerimiz için mücadele edeceğiz. Sayın İçişleri Bakanı'na sesleniyorum; sakın devletin güvenlik kuvvetlerini hak arama mücadelesi için alanlara çıkacak kadınlar üzerinde kullanmaya kalkmayın. Bırakın kadınlar haklı taleplerini barışçıl bir ortamda istedikleri gibi dile getirsinler." dedi.